Mennyivel keres jobban egy informatikus mint egy gépész/járműmérnök? Érdemes-e infóra menni, ha a gépészmérnöki jobban érdekelne? (lennt bővebben)
Jövőre érettségizem és el kéne döntenem már a nyáron szerintem, hogy hova tovább: gépészmérnöki vagy mérnökinformatikus
Mindkettő érdekel, de az autók sokkal jobban vonzanak, mint a programozás. Szeretem a matekot és a fizikát is, és mindkettőből faktra járok és jól megy. Eddig úgy volt,hogy tuti mérnökinformatikára megyek, de most kezdek rájönni,hogy az autókkal sokkal szívesebben foglalkoznék.
Szóval a kérdés,hogy van-e számottevő különbség a kettő diplomával való fizetésben? Úgy nagy általánosságban persze, mert nyilván az se mindegy hogy vezető fejlesztő valaki vagy egy mezei rendszergazda, de mondjuk egy átlagos gépészmérnök és egy átlagos programozó fizetése között van-e akkora különbség,hogy megérné az egyiket választani még akkor is ha a másikat szívesebben csinálnám?
Előre is köszi!
Infó azért jobb. Könnyebben tudsz vele később akár külföldre itthonról bedolgozni meg hasonlóak.
De egy gépész mérnök is elég jó karrier itthon.
Mondom ezt úgy, hogy építősként én is mehettem volna ezekre, mert hasonlóan érdekeltek. Jól elbaxtam.
Hát infóban jobban tetszik az, hogy inkább angolos és nem kell még külön németül is megtanulnom..
De mondjuk mekkora különbség van fizetésben a kettő között? 2 ugyanolyan beosztás között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!