Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A miskolci egyemtemről később...

A miskolci egyemtemről később van lehetőségem átiratkozni a debrrecenire?

Figyelt kérdés

Most megyek meajd egyetemre, és e között a 2 egyetem között gondolkozom, már eléggé szorít az idő. Szívesen mennék a debrecenire de anyagi és családi problémák miatt kissé nehéz lenne. Ha az alapképzést elvégzem a Miskolcin, van esély rá hogy a mestert a Debrecenin fejezem be (persze annak a függvényében hogy jó tanuló leszek)? Vagy a miskolci kevésbé elit és nem szívesen vennének át? :/

Nagyon izgulok és sokat gondolkozok. Ha tudtok nekem ebbe segíteni, (tanács vagy vélemyény, valaki hasonló helyzetbe votl/van ) azt nagyon megköszönném.

2019. júl. 9. 15:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A mesterképzés egy külön, másik diploma. Bárhol elvégezheted, egy teljesen másik egyetemen is. Külön kell majd mesterre is felvételizni, ahogy tetted a BA alapszakodra, csak picit más lesz. Rengetegen végzik el a mesterképzést nagyobb egyetemeken, mert ott jobb a kínálat úgymond. Esetleg ha nagyon "befolyásossá" válsz a miskolcin vagy eléggé jelentős dolgot teszel le az asztalra, akkor érdemes ott folytatni a későbbi tanulmányokat a protekció miatt. De fontos, hogy BA+MA legyen, szóval ne osztatlan képzés, mert akkor nem fogsz tudni csak úgy átmenni, ha pl. 5 éves az alapképzés.
2019. júl. 10. 22:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm szépen a válaszod, nem tudtam hogy ez így megy. :) Most kicsit megkönnyebbültem.
2019. júl. 12. 15:55
 3/5 anonim válasza:
90%

Elit? Nem elit? Nem eléggé elit? A leendő gólyák gyötrődése. :)

Azért ez nem ilyen egyszerű. Diplomát nem a kirakatnak szerzünk, sem mert jól mutat a közösségi médiában, sem mert így alanyi jogon kiváltságosabbnak érezhetjük magunkat, még ha csak végig buktuk, meg puskáztuk egy elitebb padjait. Persze vannak jobb egyetemek és rosszabb egyetemek, de ehhez részletesebben kell megvizsgálni, nem csak az általános megítélését az egyetemnek.

Jó lett volna, ha leírod melyik szakra gondoltál. Pl.: Miskolcon, ha egy villamosmérnöki BSc-t végzel, felesleges átmenni Debrecenbe MSc-t végezni, mivel ott nem is indul. De bármely más GÉIK szakot elvégezve se érdemes átmenni Debrecenbe, mivel a Miskolci képzés sokkal régebbre nyúlik vissza és megalapozottabb. A debreceni képzéseket akkor hozták létre, amikor kb. minden második egyetemre mérnöki kart kellett csinálni. De ez csak a mérnöki kar. Mindezzel azt akarom mondani, hogy érdemesebb karonként, de inkább szakonként lebontva megnézni az egyetemeket, amikor választunk.

Az, hogy elit, vagy nem elit egymáshoz viszonyítva 1-1 magyar egyetem és, hogy ez mennyire nem számít a munkaerőpiacon arról kb. regényt lehetne írni. A lényeg úgyis a beletett munka. Az állásinterjún a tudásodat fogják értékelni, nem, hogy a BME elit diplomája van nálad, vagy a DE diplomája.

2019. júl. 13. 03:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a te válaszodat is :)

Egészségügyben gondolkozom, és elég komolyan veszem a céljaimat.

2019. júl. 16. 13:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Az egészségügybe viszont a DE több pénzt tesz, az ETK gyönyörű és folyton kutatnak, milliárdos pénzek vannak csak egy-egy intézetnél. Oda érdemes átmenni.
2019. okt. 12. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!