A miskolci egyemtemről később van lehetőségem átiratkozni a debrrecenire?
Most megyek meajd egyetemre, és e között a 2 egyetem között gondolkozom, már eléggé szorít az idő. Szívesen mennék a debrecenire de anyagi és családi problémák miatt kissé nehéz lenne. Ha az alapképzést elvégzem a Miskolcin, van esély rá hogy a mestert a Debrecenin fejezem be (persze annak a függvényében hogy jó tanuló leszek)? Vagy a miskolci kevésbé elit és nem szívesen vennének át? :/
Nagyon izgulok és sokat gondolkozok. Ha tudtok nekem ebbe segíteni, (tanács vagy vélemyény, valaki hasonló helyzetbe votl/van ) azt nagyon megköszönném.
Elit? Nem elit? Nem eléggé elit? A leendő gólyák gyötrődése. :)
Azért ez nem ilyen egyszerű. Diplomát nem a kirakatnak szerzünk, sem mert jól mutat a közösségi médiában, sem mert így alanyi jogon kiváltságosabbnak érezhetjük magunkat, még ha csak végig buktuk, meg puskáztuk egy elitebb padjait. Persze vannak jobb egyetemek és rosszabb egyetemek, de ehhez részletesebben kell megvizsgálni, nem csak az általános megítélését az egyetemnek.
Jó lett volna, ha leírod melyik szakra gondoltál. Pl.: Miskolcon, ha egy villamosmérnöki BSc-t végzel, felesleges átmenni Debrecenbe MSc-t végezni, mivel ott nem is indul. De bármely más GÉIK szakot elvégezve se érdemes átmenni Debrecenbe, mivel a Miskolci képzés sokkal régebbre nyúlik vissza és megalapozottabb. A debreceni képzéseket akkor hozták létre, amikor kb. minden második egyetemre mérnöki kart kellett csinálni. De ez csak a mérnöki kar. Mindezzel azt akarom mondani, hogy érdemesebb karonként, de inkább szakonként lebontva megnézni az egyetemeket, amikor választunk.
Az, hogy elit, vagy nem elit egymáshoz viszonyítva 1-1 magyar egyetem és, hogy ez mennyire nem számít a munkaerőpiacon arról kb. regényt lehetne írni. A lényeg úgyis a beletett munka. Az állásinterjún a tudásodat fogják értékelni, nem, hogy a BME elit diplomája van nálad, vagy a DE diplomája.
Köszi a te válaszodat is :)
Egészségügyben gondolkozom, és elég komolyan veszem a céljaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!