Gimnáziumba járok, és egy másik gimbáziumba szeretnék átiratkozni. Hogy van ennek a menete?
Most vagyok 10. osztályos és szeretnék sulit váltani. Ennek az az oka, hogy borzalmasan rosszindulatúak a tanárok és nem érzem jól magam ebben a közösségben.
Félévkor 2 tantárgyból buktam, viszont év végére ki fogom javítani.
Kezdő angol szakon vagyok (habár anno azt mondták a tanárok, hogy haladóra akarnak betenni, mert azon a szinten van a tudásom) és humán szakra szeretnék átmenni egy másik gimnáziumba. Ha függ a félévkor szerzett érdemjegyeimtől, illetve kell vizsgázni humán tantárgyakból, akkor hajlandó vagyok maradni angol szakon, vagy általános tantervűn folytatni a tanulmányaimat (a kiszemelt iskolában van mindkét szak)
Akkor is szeretnék váltani, ha esetslegesen osztályt kell ismételnem.
1. Gimnáziumban nincsenek szakok.
2. Meg kell kérdezni az adott gimnáziumot, hogy átvsz-e.
3. Ilyen teljesítménnyel nem fognak kapkodni érted.
Miért ne lenne szak? A szak annyit takar, hogy bizonyos tantárgyakat magasabb óraszámban tanulunk.
A szakma az, ami nincs gimnáziumban.
Jól írta az első, nincs szak a gimiben. Csak tagozat van vagy nyelvi előkészítő.
Javaslom, hogy egy gyenge gimit keress magadnak. Felhívod a kiszemelt sulit és tőlük érdeklődsz.
Először a kiszemelt iskolával kell felvenni a kapcsolatot és érdeklődni, h mi a feltététele az átvételnek.
Ha hajlandóak átvenni, akkor majd tőlük megtudod mi a menete.
Először valószínűleg bekérik a bizonyítványodat, ée eldöntik, akarnak-e téged.
Általában bizonyos tárgyakból különbözeti vizsgát iratnak.
Ha átvesznek, akkor kapsz egy befogadó nyilatkozatot, azzal kell a jelenlegi iskoládba menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!