Aki jogász szakon végez, az automatikusan doktori diplomát kap? Szóval ott lesz a kis Dr. A neve előtt?
Figyelt kérdés
2010. júl. 9. 10:54
11/14 anonim válasza:
Kedves 11:36! Hol olvastad ezt? Tudsz rá valami hiteles forrást adni, vagy csak a kisujjadból szoptad? Szívesen várom a bizonyítékot. Jogszabály, helyesírási szabály, az Akadémia weblapja, lexikon...
12/14 anonim válasza:
Tudományos doktori fokozatom van, tehát talán érdemben hozzá tudok szólni. Nincs különbség. Utána lehet írni a "státuszt", hogy x tudomány doktora, max. abból derülhet ki, amúgy meg nem. Külföldön az orvosok nem kapnak dr/Dr. címet, "MED" van a nevük előtt és jogosan, hisz nem tudományos doktorok. Nálunk kapnak a jogászok és az orvosok hagyományból, most már az építészek és a gyógyszerészek is. Viszont az ő érvük, amit elfogadtak elég "silány", hagyjuk, hogy ki mennyit tanul, mert egy gyógyszerész nem ver egy komoly mérnöki szakembert tanulásban, ők pusztán azért kapták meg, mert ezek a még osztatlan képzések, ennyi erővel a bölcsészek is megkaphatták volna, ha még osztatlan lenne, teljesen nevetséges, persze ők azzal magyarázzák, hogy majd így lesz presztizse a szakmának, ha nekik ez kell hozzá, akkor már rég késő.
13/14 A kérdező kommentje:
Kedves 11:16-os!
Nem!!! B+ nem vagyok jogász szakon, és nem is akarok arra menni, de ha azon lennék biztosan nem kérdeznék ilyet!!!
Csak feltettem egy kérdést, amire válszt vártam, és nem ész osztást: " jajj úr isten te még ezt sem tudod?"
Mondok valmit neked :Nyasgám
A többieknek köszönöm a válaszokat, igaz a vitátokból mostmár nem tudom eldönteni, kinek van igaza.
2010. júl. 9. 20:26
14/14 send válasza:
Miért nem tudod eldönteni?
Egyértelmű, aki jogász lesz, ott lesz a dr. a neve előtt. Ebben közmegegyezés van, azon ment csak a vita, jó régen, persze, ahogy látom, hogyan kell írni.Bár benne van a kérdésedben ez is, de nem ez a lényege, hanem, hogy lesz-e egyáltalán. Erre a válasz igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!