260 pontom van kB, el tudnám érni, hogy 1 év múlva felvegyenek orvosira?
Emelt érettségikkel, középfokú nyelvvizsgával.
Mindig orvos akartam lenni, de a szüleim közgáz suliba irattak, és nem engedtek mást,emiatt tettem a tanulásra sajnos
Van még esély?
10/10
beszélsz hülyeségeket... jövőre úgy kerülhetsz be egyetemre ha van nyelvvizsgád
Ez nagyban függ attól, hogy milyen képességeid vannak. 260 pont nagyon kevés, mégha nem is tanultál, ennél azért jobb érettségit kellett volna összehoznod IQ-ból. Mivel te csak duplázással kerülhetsz be, az azt jelenti, hogy kémiából és bioszból is 90% körülire kell megírnod. Bár ha mázlid lesz, jövőre a kötelező nyelvvizsga miatt lejjebb mennek a ponthatárok. De hidd el nekem, hogy nulla alap tudásból nehéz 1 év alatt még egy 60%-ot is összehozni. Kémia csak akkor sikerül jóra, ha mennek a számolások. Az meg több hónap gyakorlás eredménye. Én most érettségiztem újra 3 év után viszonylag jó alapismeretekkel, és még így is nehéz volt egy év alatt felkészülnöm.
DE bármi lehetséges. Ha van hozzá affinitásod, és egész évben orrba-szájba ezt tanulod, akkor lehet rá esély, de szerintem kevés.
Kellő motivációval bármit el lehet érni. :)
Szóval a 260 pont az kevés, kritikán aluli, sokkal jobb eredmény elérhető tanulás nélkül IQ-ból is, de a 60%-hoz meg több mint egy év kell?
Duplázással + a 2 emeltért járó többletponttal, 60% mellett 340 pontja lenne...
Kérdező, egy valamit jegyezz meg ,az érettségi pontszám rohadtul nem számít semmit. Maximum annyit ,hogy felvegyenek utána meg már rajtad all minden.
Én először kevés tanulással írtam 274 pontot ,aztán újból neki álltam tanulgatni(nem tanulni!) és újra érettségiztem 1-2 tárgyból,így lett 312 pontom ,amivel felvettek egy infós szakra.
Amin meglepődtem ,hogy olyan emberek hullottak ki első-masodik félévben erről a szakrol ,akik sokkal jobb pontszámot írtak mint én. Ráadásul az egyetemi tanulmányaim azokkal a hallgatókkal van nagyjából egy szintben ,akik közel 400 pontot írtak.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy az érettségi pontszám csak egy belépő a szakhoz ,utána már semmit nem számít(és előtte sem) és senkit sem érdekel ,hogy neked mennyi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!