260 pontom van kB, el tudnám érni, hogy 1 év múlva felvegyenek orvosira?
Emelt érettségikkel, középfokú nyelvvizsgával.
Mindig orvos akartam lenni, de a szüleim közgáz suliba irattak, és nem engedtek mást,emiatt tettem a tanulásra sajnos
Van még esély?
Nyelvvizsgád már van; az jó.
Ha nagyon-nagyon ráfekszel a bioszra és a kémiára, és mindkettőből 90% körüli emelt érettségit hozol össze, akkor felvehetnek orvosira.
Ha 260 pontod lett az azt jelenti hogy érvénytelen az érettségid. Szóval ha mondjuk recskázá volna otthon ahelyett hogy elmész érettségizni akkor jobban jártál volna.
Egyébként én 4 hónap tanulás után írtam 80 feletti fizika érettségit szóval ha elhatározott vagy és átmész aszkétába akkor sikerülhet.
Orvosira legalább 400 pont kell mindenhova. Bioszból és kémiából/fizikából kell 2 emeltet csinálnod. Állj neki és mutasd meg hogy kemény gyerek vagy!
Én szurkolok
Ha nagyon ráfekszel a két emeltre, akkor igen!
A biosz emelt nem nehéz, a kémia / fizika már bajosabb, de nem lehetetlen.
Ki mondta, hogy nem nézett utána?
Mivel nem a bekerülési feltételekről érdeklődött, ezért valöszínű, hogy azokat ismeri...
Csupán azt szerette volna tudni, hogy ezen feltételekhez való megfeleléshez elég e egy év.
És a válasz az, hogyha minden nap tanulsz, akkor elég.
Ha lenne pénzed magántanárra, olyan heti 3-4 órára, + tényleg napi 6-7 órát tanulnád a biológiát és kémiát, akkor elégrhetnéd emeleten a 80+%-ot egy nyár alatt is.
A 260 pontos érettségi pedig nem érvénytelen, csak egyetemi képzésre nem lehet vele menni... De olyan OKJ-t, ahol elvárás az érettségi, vagy FOSZK-t elkezdhet. Meg olyan munkát is vállalhat, ahova csupán a középfokú végzettség az elvarás... Tehát nem olyan mintha nem lenne érettségije.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!