Szakközépben fel tudok készülni emelt biosz és kémia érettségire és van esélyem, hogy felvegyenek az orvosira?
Arra figyelj, hogy csak akkor érettségizhetsz ezekből a tárgyakból, hogyha legalább két évig tanultad őket. Ezt csak azért mondom, mert pl. a húgom gazdasági szakközépbe járt és az egyiket ezek közül csak egy évig tanulta. (Ha már leérettségiztél és utána később akarsz érettségizni, már bármiből lehet.) Azt is vedd figyelembe, van-e nálatok kötelezően meghatározott szakmai tárgy, amiből érettségizni kell (húgomnál ilyen volt a kereskedelem és marketing érettségi), mert ha van ilyen előírás, akkor a biosz-kémia emelt azt jelenti, hogy 7 tárgyból kell érettségizned, és azért az elég sok.
Egyébként elvi akadálya nincs, gyakorlati lehet csak. Nem tudjuk, mennyire vagy jó tanuló, mennyire vagy szorgalmas és motivált. Valamint az sem derül ki, milyen módon akarsz felkészülni. Nyilván az iskola nem készít fel ezekre, úgyhogy marad az, hogy egyedül tanulsz a tankönyvekből otthon, magántanárhoz jársz vagy esetleg érettségi előkészítőre.
Attól függ, hogy milyen suli. Én is szakközépbe jártam, egy évig tanultunk bioszt és kémiát. Nem is volt belőle érettségi. Nyilván nagyon más ezekből a tárgyakból a tudásom, mint annak, aki 4 évig tanulta.
De ha nem elég az órán leadott anyag, akkor készülhetsz saját magad is, járhatsz korrepetálásra, és neten is van biztosan sok felkészítő anyag.
Az eleje valami ostoba és kiirthatatlan népi babona. Nem igaz, hogy két évig kell tanulni a tárgyat. Ez a szabály utoljára 2004-ben volt érvényes, nem tegnap. Annyi ideig kell tanulni, amennyi a te iskoládban elő van írva.
Az viszont igaz lehet, hogy kötelező szakmai érettségi van. Melyik évben érettségizel?
És persze nem mindegy, hogy eü. szakközépben tanulsz vagy informatikaiban... Sok pluszt kell beletenned, de megvan az esély.
"Annyi ideig kell tanulni, amennyi a te iskoládban elő van írva."
Miért, mondtam bármit is, ami ezzel ellentétes tartalmú lett volna? Én csak annyit írtam, hogy nem érettségizhetsz a középiskola végén olyan tárgyból, amit nem tanultál legalább két évig. Pont. Ennek semmi köze ahhoz, mennyi ideig kell tanulni egy-egy tárgyat. Szövegértés egyes...
Nem az én szövegértésemmel van itt a baj, és nem is az én tárgyi tudásommal. Zöldséget beszéltél, kijavítottam, erre kakaskodsz.
Ezt írtad betű szerint: "Arra figyelj, hogy csak akkor érettségizhetsz ezekből a tárgyakból, hogyha legalább két évig tanultad őket." Ez pedig tényszerűen nem igaz. Foroghatunk körben, és elmondhatod még többször, hogy te ezt mondtad és nem ezt, de akkor is 12 éve volt utoljára ilyen szabály. Ne olyankor szóljál be, amikor nem tudsz valamit, nem célszerű. Bizonyára ismered az érettségi vizsgaszabályzatot, ugye?
Azért gimiben általában több fakultációs lehetőség van,
ahol jobban fel tudnak készíteni emelt érettségire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!