Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek a jog nehezebb,...

Szerintetek a jog nehezebb, mint a gyógytorna?

Figyelt kérdés

2019. jún. 12. 10:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
ELTE ÁJK-n ez most is így megy, másról nincs tapasztalatom, utolsó.
2019. jún. 13. 12:12
 12/16 anonim ***** válasza:
En is irtam,hogy az ELTE jog nehez,de én nem tudom mi alapjan lehet megallapitani hogy a jog nehezebb mint egy mernoki. Ehhez mind a kettore kene jarnia valakinek es akkor talan megtudja mondani...Az hogyha nem ertesz egy jogszabalyt es kivagnak mérnökin is hasonlo. Elszamolsz valamit a legelejen az azt jelenti hogy kuka az egesz feladatod aztan akkor a vizsga is elegtelen. Ott is ugyanúgy kepezned kell magad folyamatosan es ez ugy kb minden munkakorre igaz nemcsak a jogra.
2019. jún. 13. 12:19
 13/16 anonim ***** válasza:
En csak azt nem ertem,hogyan lehet azt mondani hogy egyertelmuen a jog a legnehezebb az orvosi mellett es a mernokit "lazulva" el lehet végezni. Mindegyik mas miatt nehez... teljesen mas gondolkozast igenyel. Mindenhol vannak gyengébb egyetemek....Ismerosom Pazmanyon vegzett es ő mondta,hogy olyan segg hülye emberek csinálták végig akiknek semmi közük nincs a joghoz. ( próbáltam idézni mit mondott) Azert ekkora kamukat ne irjunk mar,hogy valaki lazulva elvegzi a BME-t, en legalabb olyat irtam ami tenyleg megtörtént. Az hogy valaki a villanyt meg a gepeszt ott időre végig bulizva elvegzi azt megnézem... Eléggé kamu szaga van. Vagy lehet az előttem kommentelo ismerőse Einstein meg Tesla fele zseni.
2019. jún. 13. 12:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Én most végeztem orvosin, és szerintem ezek a típusú kérdések leginkább arra jók, hogy összeugorjanak az emberek. Nos, én nem szoktam megkapni a büfészak vádat, szóval nem vagyok elfogult a kérdésben. Szerintem nagyon egyéni, kinek mi a nehezebb. Hogy a jog tényleg olyan nehéz-e, mint az orvosi (ugye össze szokták hasonlítani) nem tudom, mert jogot nem végeztem. Aki végzett, nehéznek mondja, és miért ne hinném el neki? Részben jogi témából írtam a szakdogámat, és nem hinném, hogy a törvények értelmezéséhez csak segg kell, mert amilyen szövegeket láttam irodalomkutatás közben...:D Mellesleg seggelni sem olyan könnyű, mert nagy akaraterőt kíván. Úgy sejtem, akárcsak az orvosin, a jogon is van része az embereknek bőven a magolásból is, meg a megértést kívánó dolgokból, logikából is. Szintén nem becsülnék le egy mérnöki képzést. Arra a rokonság miatt van némi rálátásom, és az alapján nehéznek tűnik. Személy szerint számomra lehet, hogy nehezebb is lenne, mint az orvosi volt. Ahogy a gyógyszerészet is a sok kémiával. A gyógytornán kell anatómiát, élettant tanulni. Egyik sem büfészakos tárgy. Én úgy gondolom, mindenkinek más, mi a nehéz és könnyű, van olyan, aki könnyedén elvégez egy mérnökit, de kibukna a jogról, és fordítva. Ugyanez az orvosival vagy bármelyik másikkal. A kérdezőnek meg azt javaslom, ha azért kérdez, mert ezek között kell választania, hogy azt válassza, amelyik jobban érdekli. Egyik sem az a fajta képzés, ahol csak úgy hozzávágják az emberhez a diplomát, akkor van jó esély zökkenőmentesen megszerezni, ha érdekel is, amit tanulsz, nem csak az volt a szempont, hogy melyiket mondják könnyebbnek. Lehet, hogy neked személy szerint pont a másik az.
2019. jún. 15. 18:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Ami személyeset még hozzá tudok tenni, felvehető kurzuson találkoztam olyan hallgatótárssal, aki most ugyan orvosis, de előtte jogot végzett. Azt elvégezte időre, orvosin viszont már többedszer csúszik, nagyon szenved. Ez alapján arra lehetne jutni, hogy az orvosi még a jognál is nehezebb, de én inkább csak annyit mondanék: az ő számára. Más meg lehet, fordítva lenne.
2019. jún. 15. 18:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Tökmindegy melyik nehezebb. Mindenki magának eldönti. Mindegyik szakma szép a maga módján. Értelemszerűen egy jogosnak nehezebb a gyógytorna, hiszen feltehetően nem érdekli a terület és ugyanez fordítva. Más képességeket, más tanulási technikát és szemléletmódot igényel. Ha már belevettük a mérnököket is, az pedig szinten egy teljesen más terület. Egyszerűen értelmetlen dolog összehasonlítani őket.

Társadalmi megbecsülés szempontjából pedig mindhárom fontos. Ezen sem érdemes vitatkozni. Ugyanúgy felesleges azon is, hogy ki melyik egyetemre jár, mit csinál, jajj nekem nehezebb dolgom van, XY szakon sokkal többet kell tanulni a másikon meg semmit, stb. stb.

Az égvilágon senkit nem érdekel kinek nehezebb. Mindenkinek nehéz a saját képzése, de marhára lényegtelen hogy ki szenved többet. Aki szereti a választott szakmáját és hivatásként tekint rá, az nem éli meg szopatásnak ami a képzésen megy. Megvannak a játékszabályok, úgy kell teljesíteni, hogy megfelej azoknak. Néha unfair, de elvégezték már mások is, tehát csak be kell fogni és meg kell csinálni a siránkozás helyett. Ez az egyetlen magic az egészben.

A másik meg, attól hogy jól beolvasol a másiknak hogy háhá nekem nehezebb a képzésem a tied meg semmit sem ér és az ezekhez hasonlóak, mennyivel viszik előrébb az emberiséget? Semmivel. Csak arra jó hogy a saját kis világodban bebizonyítottad hogy nálad senki sem szívhat jobban az egyetemi képzéssel. Mit értél el vele? Jobb lett az életminőséged? Jobb pozíciót kaptál? Nem. Csak jól elmondhattad a másiknak hogy neked nagyobb a *aszod, és megmutattad hogy egy leendő diplomás ember, aki elméletileg intellektuális, valójában ugyanúgy egy *zarházi, önző alak.

Ugyanolyan hülye kérdés mint ha azt kérdeznéd hogy a szeder vagy a málna a finomabb. Kinek mi, és ez így van rendjén. Ilyen kicsinyes dolgokon szétkapni másokat teljes időpazarlás. Szintén időpazarlás az én felesleges kifakadásom is.

Üdv: egy villamosmérnök hallgató

2019. jún. 15. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!