Szerintetek a jog nehezebb, mint a gyógytorna?
Tökmindegy melyik nehezebb. Mindenki magának eldönti. Mindegyik szakma szép a maga módján. Értelemszerűen egy jogosnak nehezebb a gyógytorna, hiszen feltehetően nem érdekli a terület és ugyanez fordítva. Más képességeket, más tanulási technikát és szemléletmódot igényel. Ha már belevettük a mérnököket is, az pedig szinten egy teljesen más terület. Egyszerűen értelmetlen dolog összehasonlítani őket.
Társadalmi megbecsülés szempontjából pedig mindhárom fontos. Ezen sem érdemes vitatkozni. Ugyanúgy felesleges azon is, hogy ki melyik egyetemre jár, mit csinál, jajj nekem nehezebb dolgom van, XY szakon sokkal többet kell tanulni a másikon meg semmit, stb. stb.
Az égvilágon senkit nem érdekel kinek nehezebb. Mindenkinek nehéz a saját képzése, de marhára lényegtelen hogy ki szenved többet. Aki szereti a választott szakmáját és hivatásként tekint rá, az nem éli meg szopatásnak ami a képzésen megy. Megvannak a játékszabályok, úgy kell teljesíteni, hogy megfelej azoknak. Néha unfair, de elvégezték már mások is, tehát csak be kell fogni és meg kell csinálni a siránkozás helyett. Ez az egyetlen magic az egészben.
A másik meg, attól hogy jól beolvasol a másiknak hogy háhá nekem nehezebb a képzésem a tied meg semmit sem ér és az ezekhez hasonlóak, mennyivel viszik előrébb az emberiséget? Semmivel. Csak arra jó hogy a saját kis világodban bebizonyítottad hogy nálad senki sem szívhat jobban az egyetemi képzéssel. Mit értél el vele? Jobb lett az életminőséged? Jobb pozíciót kaptál? Nem. Csak jól elmondhattad a másiknak hogy neked nagyobb a *aszod, és megmutattad hogy egy leendő diplomás ember, aki elméletileg intellektuális, valójában ugyanúgy egy *zarházi, önző alak.
Ugyanolyan hülye kérdés mint ha azt kérdeznéd hogy a szeder vagy a málna a finomabb. Kinek mi, és ez így van rendjén. Ilyen kicsinyes dolgokon szétkapni másokat teljes időpazarlás. Szintén időpazarlás az én felesleges kifakadásom is.
Üdv: egy villamosmérnök hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!