30 évesen gyógytornásznak hogyan?
Szia! voltam bent múl théten személyesen a SOTE-n, ott körbe tudtam nézni kicsit - csak házon belül, az intraneten érhető el a tantárgyak listája, és a szakdoli témák. Utóbbiaktól nem estem hanyatt - te hogy érezted egyébként, amikor választottál? Mennyire mentoráltak a témavezetők? Úgy látom, kevés név visz sok témát...
A tantárgy lista alapvetően tetszene (a címe), de szerentém tudni, hogy a gyakorlatok valódi gyakorlatok voltak-e? Vagy csak "elmondták, mit hagyan kelelne csinálni"? (Jópár term.tudományos képzés helyén ez megy.)
A fent lévő szakdolgozati témákkal nem igazán érdemes foglalkozni. A többsége nagyon régóta fent van és már nem aktuális, ráadásul amik fent vannak még túl általánosak nagyrészt és úgyis tovább kell konkretizálnod, hogy írhass belőle valamit. A legtöbben saját témát találnak ki és utána keresnek tanárt aki vállalja őket, a többiek meg tanárt választanak előbb és ha olyan akkor a tanár ajánl neki érdekesebb témákat amikből írhatja.
Konzulensek közül mindenfélét megtalálsz. Van aki rádhagyja a dolgokat, ha segítséget kérsz akkor segít, de amúgy engedi úgy megírni ahogy te szeretnéd. Van akinek havonta kell mutatni hogy hol tartasz és mindig reflektál rá, hogy mit kéne változtatni, mit írj még bele, mit hagyj ki stb. Mire odakerülsz hogy témát válassz már úgyis ismerni fogod a tanárokat és hallod majd az összes sztorit, hogy melyikőjük milyen konzulens.
Az alapozó tárgyak gyakorlatai valóban gyakorlatok, egymáson ki is próbáljátok a különböző technikákat, de később sok szaktárgyból a gyakorlat kicsit átmegy 20 fős előadásba, de azok egy részét amúgy is nehezen lehetne egészséges embereken gyakorolni, tehát amit ott megtanítanak majd a klinikai gyakorlatokon tudod kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!