Pszichológia és programozás szak párhuzamosan mennyire nehéz?
Szerintem kevesen vannak, már ha vannak egyáltalán akik egyszerre csinálják a kettőt. Viszont mások képességei nem egyeznek a tieddel.
Válaszd amelyik szimpatikusabb és élesben meglátod mennyire van mellette időd, energiád a másik szakra. Egy felvételi eljárás során úgyis csak egy helyre adhatod le a jelentkezést. Van fél-1 éved ízlelgetni és az őszi, vagy tavaszi felvételiidőszakban jelentkezhetsz a másikra is ha úgyérzed menne.
Most éppen hol tartasz a tanulmányaidban?
Az alapszakos diplomád miből van /lesz meg?
Pl. pszichológia mesterképzésre, úgy tudom, csak pszichológia BA diplomával lehet menni.
De javítsatok ki, ha ez változott időközben.
Simán teljesíthető. Gyerekem pszichológiára jár nappalin, mellette meg kereskedelem és marketingre szombati levelezőn. És mindemellett még gyakornok is multinál.
Simán betolsz egy szombati gazdasági informatikát a pszichológia mellé. Elmondhatatlanul jó, ütős, időtálló választás. Addig tanulj erőltetett menetben, amíg fiatal vagy. :)
Értem, hogy most kinéztél egy jól hangzó szakmát / területet valahonnan, de az élet nem így működik. Ettől függetlenül:
Pszichológia BA
Pszichológia MA kognitív szakirányon
Mellettte meg megtanulsz programozni otthon, MOOC-platformokról. Nézz körül az edx.org és coursera.org platformokon, mik vannak. A világ legjobb egyetemeiről tanulhatsz, és még papírokat is szerezhetsz.
Szerintem, hogyha nem kell majd mellette dolgoznod is, akkor menj az ELTE proginfóra és mellette a Károlin csináld levelezőn majd a pszichológia BA-t...
Utána meg majd meglátod, hogy hova tovább, csak számolj azzal, hogy így elfogynak az állami féléveid (ha nem fizetősre mész az egyikből).
Utána én viszont valahova külföldre mennék MSc/MA képzésre a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!