Szakváltás előtt állok, érdekel a biológia és tudom, hogy az informatikában nagy lehetőségek vannak. Szerintetek milyen szakra menjek és melyik egyetemen? (Budapesten)
Emelt érettségim van angolból, bioszból (90%), kémiából (80%). Mindenből ötös voltam.
Külföldön folytatható szakot szeretnék, valamilyen mérnöki szak. Csak fizika/infó érettségim nincsen... abból ha kell, megpróbálok egy emelt infót talán.
Biomérnök?
Amúgy meg orvosin nem gondolkoztál ilyen jó emelt biosszal és kémiával? :)
Molekuláris bionika mérnökit ajánlom, ha helyszín alapján elérhető neked. A felvis leírás alapján van benne biológia, informatika, talán az orvosin megszerzett ismereteidet is tudnád hasznosítani. Sztem a külföldi kilátásai sem rosszak .
Egy ismerősöm biomérnökként végzett, de sok jót nem mondott róla. Ha jól tudom csak a BME-n van, szopatnak jobbra-balra feleslegesen (bár ez az orvosi után nyilván nem újdonság) és nagyon kevés a gyakorlati tudás. Viszont, ha jól megy a nyelv innen is mehetsz külföldre MSc-t, PhD-t csinálni.
Szintén az orvosiról váltottam, most környezetmérnöknek tanulok, mert ez volt a helyileg elérhető legbiológiásabb mérnök szak, ahol élek. Ez az első félévem, egyáltalán nem bántam meg a váltást, elég sok a szabadidőm is, amit igyekszem jól kihasználni (fizetett szakmai gyakorlat, sport, TDK). A cél szintén külföld, a nyelvtudás megvan hozzá, nagyon remélem, hogy a diplomám is megnyit majd néhány lehetőséget előttem..
Molekuláris bionika mérnöki, Szegeden és a Pázmányon tudod tanulni a BSc-t. A mester már csak angol nyelven megy a Pázmányon!
Rokonom mist elsős és nagyon szereti, viszont készülj sok a matek meg a programozás(ez kicsit könnyítetteb , mint a mérnökinfósoknak).
4-es.: itthon ezzel a szakkal rosszak vagy éhenhalósak a kilátások de ha mennél külföldre biztos sokat fogsz vele érni. Esetleg végezz el mellé másik mérnöki szakot, mert samokszor a környezetmérnökök kiírásai a gyakorin, hát hogy is mondjam, eléggé lehangoló.
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek! A biomérnökiről csak azt hallottam hogy kutató lesz az emberből, nekem nem az a célom.
A molekuláris bionika jól hangzik, a bioszomat is elfogadnák felvételihez.
Nem tudok eleget erről a szakról, a lehetőségekről. Nem lesz ez is olyasmi mint a mechatronikai mérnök? Mindenféléhez ért kicsit, de semmiben nem önálló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!