Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri elmennem GYTK-ra ha...

Megéri elmennem GYTK-ra ha nem vesznek fel ÁOK-ra?

Figyelt kérdés
Nem valószínű, hogy ebben az évben meg lesz a megfelelő mennyiségű pontom sajnos az egyetemre... Első próbálkozás volt, és a kémiámon csúsztam el jobban bioszom vártat hozta. Szüleim ellenzik az év kihagyást, minden áron azt akarják menjek tovább bárhova is vesznek fel,és akkor közben újra próbálkozhatok. Lesz nekem egyetem mellett időm erre? (főleg DE GYTK hallgatóktól szeretnék választ kapni erre. ) nem igazán érdekel a szak és csak anyukám miatt írtam be, de van lehetőség átjelentkezni orvosira? Nagyon kétségbe vagyok esve...

2019. jún. 4. 09:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Én GYTK hallgatóként azt mondom (bár SOTE-n vagyok), hogy nem éri meg. Nálunk konkrétan csak 1 tárgyat lehet átvinni áok-ra, és még azt is nehezebb megcsinálni a gytk-n. Illetve nálunk akik újraérettségiztek áok miatt gytk mellett, azoknak rendre rosszabb lett az érettségijük, mert ha mellette azért akartak teljesíteni a másik szakon, akkor az írásbelinek az időpontja pont az egyik legdurvább zh időszakra esik nálunk..
2019. jún. 6. 14:45
 12/22 anonim ***** válasza:
38%

Teljes mértékben hülyeség.

Miért?

- Fogy az államis féléved. Ha csúszol, nyakadba szakad egy 1.5 milliós tandíj/félév... szerinted?

- Alig tudsz elfogadtatni bármit is.

-nem leaz időd felkészülni biológia, kémia emelt érettségikre.

- Milyen eredménnyel végeznéd el az első évet a gyógyszerészetin, ha úgy indulsz neki, hogy úgyis otthagyod égy év után? Mi értelme van így egyáltalán odajárni?

- Ha nem akarsz gyógyszerész lenni, minek mennél egyáltalán oda? Arra is gondolj, hogy olyan embert is kiszorítasz, aki szívesen lenne gyógyszerész, te meg egy év után otthagyod.

- Ha mindenáron kell a TB meg a diákigazolvány, akkor menj el EÜ okj-ra, aminek haszna is van, vagy közel áll az orvosihoz. Pl. műtős asszisztens okj, az első évben nagyobb hasznát fogod venni, mint a gyógyszerésznek, nem fogynak az államis féléveid, de iskolába jársz, ingyen, minden előnyével, és időd is lesz tanulni, majd aztán otthagyod, ha felvettek.

Én mit tennék? Dolgoznék, tanulnék ezerrel érettségire, meg nyelvet tanulnék. Azért egy év munkabére nem olyan rossz. Bármilyen munkát bevállalnék, rengeteg olyan munkakör van, ahol egy nap alatt felvesznek.

Aki azt mondja, hogy 18-19 évesen nem akar alja munkát végezni, az egyszerűen hülye. Egy elkényeztetett kis hülye, akinek nulla küzdőszelleme van. Egyébként mi az az alja munka?

2019. jún. 6. 18:06
 13/22 A kérdező kommentje:
45%os kémiával és 63%os bioszt fel tudok hozni 80 fölé oktoberre?
2019. jún. 17. 20:06
 14/22 A kérdező kommentje:
Kémiában rengeteg energiám van, mint a bioszban is... Számítasok teljesen lehúzták.
2019. jún. 17. 20:07
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát az őszi érettségi általában nehezebb, mint a nyári. Ezzel sajnos számolni kell.
2019. jún. 17. 21:49
 16/22 anonim ***** válasza:

15

Ez nem igaz.

2019. jún. 18. 07:25
 17/22 anonim ***** válasza:
#12 Alja munka az, ahol konkrétan értmetlen dolgokat csinálsz napi 8 vagy esetleg 12 órában. Van olyan, aki meg tud őrülni az ilyentől, ez van. Hónapokon át, mindenféle pozitív kilátas nélkül felőrli az olyan embert ez, aki még tanulni szeretne, csak nem jutott be egyetemre, többek közt azért mert mondjuk érzi, hogy ő ennél többre képes, meg mellette még fusztrálja a dolog, hogy mi van, ha jövőre sem sikerül, mi van, ha egész életeben ezt fogja csinálni stb, stb.
2019. jún. 18. 08:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Én voltam olyan diákmunkán, ahol csak állni kellett, nem volt értelme ott lennem, mindenki semmibe vett. Pedig diákszövetkezet közvetített ki, a könyvesboltban meg azt sem tudták, hogy megyek. A lényeg, hogy néha akadt valami a raktárban, amibe vagy 10 percig kelllett segedkeznem, de azt is úgy, hogy kérdeztem, mit csináljak, mert nem adtak semmi feladatot. Én éreztem magam furán, hogy a semmiért fizetnek. Szüleim azt mondták, hogy hülye vagyok, amiért otthagyom ezt a “remek” helyet, bárcsak ők is a semmiért kapnának fizetést. De nem mindenkinek egyformán működnek az agytekervényei. Én, ha fizetnének sem csinálnék olyat, ahol feleslegesnek érzem magam, mert nincs semmi hasznom és rosszul is érzem magam az ott elfecsérelt időért, amit hasznosabban is tölthettem volna. Azt a munkát meg, ahol meg érzem, hogy van helyem, van értelme annak, hogy ott vagyok, azt ingyen is megteszem.
2019. jún. 18. 09:10
 19/22 A kérdező kommentje:
Végső döntés az lett hogy nyáron felkészülök az októberire... És ha az nem jó esetleg még otz van amúgy május... Közben okjs ápolóira megyek valószínűleg :). Úgy nem fogy az államim és lesz valamilyen szakmám is.
2019. jún. 23. 09:35
 20/22 A kérdező kommentje:
Ott*
2019. jún. 23. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!