462 pont elég lesz a jogász szakra az ELTE-re?
Hűha, nem tudom honnan vetted ezeket az adatokat :D
Az, hogy 1029-en jelentkeztek államira, nem jelent semmit, mert simán lehet hogy csak az első 50 főnek van meg a 440 pont. Az első hely szintén nem sokat számít, csak annyiban hogy ha nincs meg oda a pontod akkor továbbmész a második helyen megjelöltre. Ez téged semmiben nem érint.
A minimum eddig 460 volt központilag. Az ELTE-n az állami határa 460 volt. Azért, mert ez volt a legalacsonyabb. Ami azt jelenti, hogy nem tudják feltölteni az állami helyeket. Ezért is vitték le a ponthatárt. Az ELTE-n sincs feltölve az állami férőhelyek száma sajnos. Én nem igazán a külsős jelentkezésekkel, hanem az újrajelentkező elsős és másodikosok miatt aggódnék, akik pár ponttal csúsztak le a 460 pontról. Mert sokan vannak, emiatt is tűnik úgy, hogy sokkal többen jelentkeztek idén.
Mindent egybevetve szerintem lejjebb fogják itt is vinni a pontokat, de ha marad is 460-on, szinte biztos hogy bekerülsz, én így nem aggódnék :)
Arra készülj, hogy valóban most azok, akik nem kerültek be korábban államira a magasabb ponthatár miatt, újrajelentkeztek államira. Felveszik őket államira és kreditelismeréssel ugyanott folytatják - most már azonban államin - a tanulmányaikat.
Éppen ez miatt biztos vagyok benne, hogy nem 440 lesz a ponthatár hanem minimum 450-460, mivel korábbi években nem volt ennyire alacsony a központi ponthatár, így most mindenki beadta a jelentkezést rá.
Gratu :)
ez esetben találkozunk ősszel :D gyere ON-re, jó lesz, megismered a csoportot akivel egész évben együtt leszel és egy csomó szakmai tippet is kaphatsz a mentoroktól ;)
Ha van kérdés bármiben írj nyugodtan, szivesen valaszolok bármire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!