Érdekes szak a jogász szak?
Szerintem halálosan unalmas... Legalább is számomra az volt. Még az olyan tárgyak is képesek voltak halálra untatni, mint a büntetőjog vagy az alkotmányjog.
Én úgy jártam, hogy pont a már leköszönő eljárásjogot tanították meg a mi évfolyamunknak, mert a vizsga után nem sokkal hatályba lépett az új törvény ( új Közig. eljárás, új pp., új be.) Semmire tudjuk használni az akkor megtanultakat. Igaz, hogy akkor már rég kész volt az új, leendő törvény szövege, azt tanították ezek a szerencsétlenek, ami épp akkor még hatályban volt... Nagy bajok vannak a jogi oktatásban más oldalról is. Semmi gyakorlati tapasztalatot nem szerzel. Jól van, kedves kollégák, magolják ezt be, meg ezt... aztán majd kezdenek vele, amit akarnak. Az előadásoknak nulla értelme van, mert azt mondják el, ami a tankönyvekben is elolvasható. A szemináriumokon se történnek sokkal hasznosabb dolgok, csak újra ugyanazt hallod, és a zh-kat megírod.
Ha érdekelnek a halál unalmas jogszabályok, és szeretsz másolni, és olvasni feleslegesen 3-szor annyit a dagályosan fogalmazott tankönyvekből, mint ami a lényeg lenne, és szeretnél idegösszeroppanást kapni heti rendszerességgel, akkor ménj jogra.
Én pórul jártam, mert belém erőltették, hogy menjek erre a szakra, hisz lesz majd jó állásom, sokat lehet keresni vele, stb... Azt elfelejtették, hogy ma Magyarországon kb. kétszer annyi jogász van, mint amennyit képes a piac felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!