Ha gyógyszerésznek tanulok miből kell emelten érettségiznem, mennyi esélyem van rá, milyen rögös utakon kell végig döcögnöm? Elmondaná valaki ennek a menetét?
Szia!
Én is gyógyszerész szerettem volna lenni.
Ha jól tudom, kötelező a biológia+ kémia v fizika érettségi, és ebből legalább az egyik emelt szinten.(Kémia ajánlott állítólag) Nem árt egy középfokú nyelvvizsga sem.
A ponthatár 400körüli szokott lenni.
Elég nehéz szakot választottál, de megéri végigcsinálni. Sajnos én csak ennyit tudok mondani, de remélem azért valamennyit segítettem. Puszi és sok sikert:)
Szia!:) Először is köszönöm tanácsaidat és nemutolsó képp a jótanácsaidat.:D
Megkérdezhetem, hogy miért mondtál le erről a pályáról?
Nem vettek fel, meggondoltad magad, túl kemény volt, vagy egyéb?
Rendben, köszi. Szívesen várom e-mailodat!!!
Nagyon rendi vagy.:)
Nekem is megfordult a fejemben a gytk, meg is jelöltem. Azonban bioszból emelteztem, de ide erősen a kémia ajánlott! Bár nagyon jól sikerült a kémia közepem, meg a biosz emeltem, és bőven túlszárnyalom a ponthatárt (kb 40ponttal), biztos felvennének, de a kémia miatt nem merem bevállalni. Én azoknak ajánlom, akik tényleg odáig meg vissza vannak a kémiától, mert az van bőven! (kb 6-féle kémia)
Az tény, hogy jó szakma, és biztos, hogy találsz állást! Egyre népszerűbb mostanság, idén például megugrott a jelentkezők száma, tehát én ponthatár emelkedést jóslok :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!