Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudnám eldönteni, hogy...

Hogyan tudnám eldönteni, hogy az általános orvosira vagy a fogorvosi karra jelentkezzek?

Figyelt kérdés
Hónapok óta vacillálok, a sorrendet már le kellett adni, most az ÁOK van az első helyen, de ezt egyszer még megváltoztathatom. Egyszerűen képtelen vagyok eldönteni.

2019. máj. 21. 21:02
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Utolsó, Neked külön is. Nagyon tetszik, amit írtál. Még van időm gondolkozni rajta, alszom rá néhányat, aztán ki tudja. Ha nem sikerül a szóbeli, akkor már nem kell sokat gondolkoznom, hogy mi legyen :D
2019. máj. 27. 19:01
 12/17 anonim válasza:
Örülök, hogy tudtam segíteni! :) Egyébként van lehetőség átjelentkezni egyikről a másikra is, csak meg kell lennie egy bizonyos átlagnak és akkor el tudod a tárgyakat fogadtatni. De biztos van a gyakorin is erről téma :)
2019. máj. 28. 14:15
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
ÁOK-os vagyok és két volt FOK-os ismerősöm is van, aki másodév után átjelentkezett orvosira, mert nem tetszett nekik az a pár fogorvosis bevezető tárgy, ami az elején van. Szóval ha esetleg meggondolod magad, még egyetem közben is módosíthatsz. (Persze inkább dönts most, hogy ne kelljen később végigvinned az átjelentkezéssel járó macerát.)
2019. máj. 28. 21:55
 14/17 anonim ***** válasza:
25%

FOG-on kevesebbet kell tanulni, mivel egyetemen túl és egyetemmel együtt is 6-7 év és önállóan is praktizáló fogorvos lehetsz.

ÁOK esetében kb. 13 év mire szakorvos leszel, ha meg magánprakszis is a cél, akkor erre számolj rá még 3 évet. Ha kompetitiv szakmába mész, pl. bőrgyógyász, akkor PHD is elvárt sokszor, tehát kb. 15-20 év egyetem kezdetétől mire eljutsz szakmailag oda, ahova egy fogász 7-8 év alatt.

2019. máj. 29. 05:37
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Én fogorvosis vagyok, életem legjobb döntése volt. Most már látom hogy az orvosit képtelen lennék elvégezni, mert hiába csak pár tárggyal van több nekik, az mégis nagyon sokat számít, és a vizsgákon is szétszivatják őket, illetve sok az a 6 év + 5-6 év rezidenskedés. Ha persze te mindenáron életet akarsz menteni akkor nyilván ez az elhivatottság sokat segíthet hogy elvégezd az egyetemet de sajnos van hogy az elhivatottság is kevés mert sokan beleőrülnek a stresszbe, nyugtatón élnek, és inkább ők szorulnak segítségre.
2019. máj. 31. 04:23
 16/17 Riki miller válasza:
0%
Én a FOK-ra mennék a hejedben...
2019. jún. 13. 15:23
 17/17 anonim ***** válasza:
57%
hej, haj, én a te hejjedben megnézném, hogy hogyan is írják ezt a szót xDD (minenféle rosszindulat nélkül :D)
2019. jún. 13. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!