Támogatnátok azt, hogy 12. osztályban pénteken csak fakultációi legyenek a diákoknak? Bővebben lent.
Ha bírja a tanárok és a termek stb. kapacitása, hétfőtől csütörtökig lennének a rendes órák, és pénteken tarthatnák a tanárok az adott tárgyak felkészítőit, nyilván úgy, hogy mondjuk a biosz és kémia emelt nem egyszerre van, de pl. a biosz és matek emelt lehetnének egyszerre.
Mit gondolnátok erről?
Szerintem:
+ Hatékony megoldás
+ Egész évben tudatosan, olajozottan folyhatna a felkészülés
- De a mindennapos tesik (és a teremhiány...) miatt nem vagy csak nehezen lenne megvalósítható;
- Aki semmiből nem akar fakultációra járni, mert magántanározik, vagy csak lusta, az szándékosan ellébecolhatná a péntekeket.
Mit gondoltok? Olyan választ NEM kérek, hogy "amúgy is csak négy napos kellene, hogy legyen a hét...", meg "semmi értelme azoknak a tárgyaknak, amelyekből nem érettségizik az adott diák..."
-Ez - mármint az "ellébecolás" jelenleg törvényesen nem megoldható.
-Ha a törvénymódosítást is lehetségesnek gondolod, akkor meg már a mindennapos tesi sem lehet akadály :)
-A 12.-esek számára ez optimális lenne, de másnak meg nem feltétlenül. Mondjuk egy 11.-es osztálynak pénteken nem lenne nyelvórája, egy másik napon meg dupla nyelvóra lenne, merthogy pénteken a nyelvtanárt lefoglalja az emelt. Szóval törekedni lehetne erre, de a megvalósítás számos akadályba ütközhet.
Tizenkettedikben 3 faktom volt: 3 óra magyar, 3 óra biosz és 2 óra orosz.
Ez rengeteg lenne egy napon. Meg lehetetlen is lenne jól összeegyeztetni az órarendben, hogy ne ütközzenek az órák, ha valaki ritkább párosítással jelentkezik faktra. 5 napra is elég nehéz volt megoldani ezt, nem hogy egy napra besűrítve.
Egyébként maga az ötlet nem lenne rossz, csak órarendileg teljesen kivitelezhetetlen sajnos. Főleg, ahogy korábban is írták, a faktot tartó tanárok órarendjébe is be kell ezt illeszteni, tehát az alsóbb évfolyamok hátrányát szenvedhetnék.
És így bizonyos tantárgypárokat eleve ki is zárnál, amikről te azt gondolod, hogy senki nem akarja párosítani őket.
Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a terembeosztás miatt nem lehet megoldani, de az órarendet se lehetne elkészíteni.
Ötletnek jó.
Nem támogatnám.
Pénteken már mindenki a hétvégét várja. A faktokra már senkinek sem lenne motivációja, csak túl akarná élni - tanár is, diák is.
Egy napra bezsúfolni a faktokat több szempontból sem praktikus.
A többi nap órarendje is rosszabb lenne.
Tök felesleges annyit "készülni". Én anno 3 faktra jártam, de ez csak 3 órát jelentett pluszban hetente - viszont nagyon hatékony volt, sok otthoni feladattal. Szakváltás miatt 2*2 emeltet csináltam (kettőből fakt sem volt), és nem haltam bele a készülésbe.
A péntek tényleg eléggé nyögvenyelős nap már mindenkinek. Inkább mondjuk hétfőn és szerdán/csütörtökön támogatnám két napra lebontva, hogy ne az legyen, hogy mondjuk 2 db 3 órás faktot egy nap alatt darálnak le, aztán egy hétig meg semmi és sokan sanszos, hogy előző este nyitnák ki a könyvet. De ez sem hiszem, hogy kivitelezhető úgy, hogy se tanár, se diák ne lássa kárát.
Az viszont jó lenne, ha a faktok nem 7-8-9. órákban lennének, pláne nem egyben. A mi sulinkban egy évig el is volt osztva, hogy hétfő első óra és szerda 7-8. (de aznap sem nekünk, sem a tanárnak nem volt első órája). Mindenki sokkal jobban teljesített és lelkesebb volt, mint rá egy évre, mikor 7-8-9-ben volt egy napon. Azt már csak túl akartuk élni mi is meg a tanár is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!