Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanító képzés Nyíregyházi...

Hinimini kérdése:

Tanító képzés Nyíregyházi egyetem segítenél?

Figyelt kérdés
Most még közép iskolába járok 11-.leszek idén szeptemberben de viszont kis koromban volt egy agyi érelzáródás (stroke) ami miatt mozgássérült vagyok nehezen járok eddig általánosba és most középiskolába magántanulóként jártam (járok) érettségi után mindenképpen menni szeretnék egyetemre nyiregyházàra Tanító képzés vonz de viszont nem tudom hogy felvennének e oda ilyen feltételekkel.?! És azt nem tudom hogy mik a követelmények hogy bejussak tanító képzésre mik(ből) kérnek emelt színtű érettségit stb ... eddig úgy van megoldva hogy csak a vizsgákra járok be egyetemen nem tudom mennyire meg engedett e...
2019. máj. 16. 16:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos el kell keserítselek: a tanító és az óvodapedagógus szakokra belépéskor mindenütt az országban alkalmassági vizsga van (így Nyíregyházán is), amelynek része a motoros alkalmasság is: futás, labdavezetés, gimnasztika. Csak megfelelő fizikai és mozgáskoordinációjú hallgatójelöltet vesznek fel. Ha testnevelésből felmentésed volt, az azonnali kizáró ok. Abból, amit magadról írtál, úgy látom, semmi esélyed, hogy alkalmasnak ítéljenek a felvételin. Mindenképp más szakmát kell tehát választanod. Őszintén sajnálom, hogy le kell mondanod egy álmodról. Arra számíts, hogy ha mást választasz, a legtöbb levelezős egyetemi képzésen bizonyos konzultációkra be kell menni, nem elég csak vizsgázni, és vannak szakmai gyakorlatok, terepgyakorlatok, ahol a mozgássérültséged akadály lehet. Mielőtt jelentkezel, mindenképp hívd fel a megcélzott egyetem tanulmányi osztályát és érdeklődd meg, mik a lehetőségek, milyen engedményeket, felmentéseket tudnak adni és mi az, amitől nem tudnak eltekinteni. Nehogy úgy járj, hogy elkezded a képzést és közben derül ki, hogy valamilyen szükséges követelmény teljesíthetetlen számodra. Sok sikert!
2019. máj. 16. 19:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!!!
2019. máj. 16. 20:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Ma hívtam őket és azt mondták meg lehet oldani az alkalmasságit! 😌🙂🙂
2019. máj. 17. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!