Diszkalkuliaval egyetem?

Figyelt kérdés
Kilencedikes vagyok, es eleg eros a gyanu, hogy diszkalkulias. Vert izzadok a matekkal, de a tobbi real jellegu tantargy sem megy (a human tantargyakbol viszont kifejezetten kiemelkedo vagyok.) Az egyetemeken mennyire veszik figyelembe az ilyen jellegu gondokat, ha pl. jogra mennek? Rogton elutasitanak, ha matekbol nem erettsegizek le?
2019. máj. 8. 15:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mostani felveteli szerint senkit nem erdekel jogon a te matek tudasod..
2019. máj. 8. 15:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
jogon nem felvételi követelmény a matek, legyél jó töriből és magyarból, ezekből emeltezz és persze legyen nyelvvizsgád a felvételi idejére B2 szintű komplex
2019. máj. 8. 20:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszi mindkettotoknek:)
2019. máj. 8. 21:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Jogi karon vagyok, igaz nem jogon, hanem másik szakon, de nálunk kifejezetten sok matekos tárgy volt, pl.: mikroökonómia, makroökonómia, biztosítási matematika 1-2, statisztika, számvitel. Jogon sem úszod meg az alapozó tárgyak közül a mikro és makroökonómiát, illetve statisztikát.
2019. máj. 9. 08:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha tényleg erős a gyanú, mindenképp szólj róla a matektanárnak, ofőnek. Az iskola ugyanis el fog küldeni kivizsgálásra (gyógypedagógus, pszichológus szakemberekhez), ahol felmérik, hogy valóban van-e gond és ha igen, akkor az érettségin kaphatsz jelentős többletidőt vagy akár fel is menthetnek a tantárgyból teljesen. De jelzem, utóbbit nem fogják könnyen megadni, csak nagyon súlyos esetben. Én is voltam ilyen vizsgálaton, nem kaptam felmentést, de többletidőt igen (érettségin is meg a dolgozatoknál is) és már az is hatalmas segítség volt. A lényeg, hogy mindenképpen kell szakértői vélemény, különben nem fogják figyelembe venni a diszkalkuliát.

Az egyetemmel kapcsolatban meg annyi, hogy matektudás nélkül (még ha az érettségi nem is kell belőle) a btk-s szakokon lehet esélyed. A szakértői véleményt egyetemen is beszámíthatják, de ott nem hiszem, hogy fogják, ahol a matek létfontosságú (gazdasági, műszaki, pénzügyi területek). BTK-ra viszont a reál kevésbé jellemző.

2019. máj. 25. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!