Diszkalkuliaval egyetem?
Ha tényleg erős a gyanú, mindenképp szólj róla a matektanárnak, ofőnek. Az iskola ugyanis el fog küldeni kivizsgálásra (gyógypedagógus, pszichológus szakemberekhez), ahol felmérik, hogy valóban van-e gond és ha igen, akkor az érettségin kaphatsz jelentős többletidőt vagy akár fel is menthetnek a tantárgyból teljesen. De jelzem, utóbbit nem fogják könnyen megadni, csak nagyon súlyos esetben. Én is voltam ilyen vizsgálaton, nem kaptam felmentést, de többletidőt igen (érettségin is meg a dolgozatoknál is) és már az is hatalmas segítség volt. A lényeg, hogy mindenképpen kell szakértői vélemény, különben nem fogják figyelembe venni a diszkalkuliát.
Az egyetemmel kapcsolatban meg annyi, hogy matektudás nélkül (még ha az érettségi nem is kell belőle) a btk-s szakokon lehet esélyed. A szakértői véleményt egyetemen is beszámíthatják, de ott nem hiszem, hogy fogják, ahol a matek létfontosságú (gazdasági, műszaki, pénzügyi területek). BTK-ra viszont a reál kevésbé jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!