Elpazaroltam a tanulásra fordítandó éveimet. Mit tehetnék még?
Én is szinte ugyanúgy vagyok, mint a 10-es, csak pár évvel fiatalabb (21) és diploma nélkül, de épp ezért én is megkaptam a környezetemtől a magamét, főleg a szüleimtől, hogy ennyi idősen diplomát kellene felmutatni és nem azon gondolkozni, hogy mit akarok csinálni az életemmel... (19 évesen elkezdtem egy szakot, de otthagytam. A családban senki sem diplomás, 2 idősebb tesóm meg 20 éves korukra már dolgoztak és eléggé kiverte a biztosítékot, hogy 21 évesen még 6 évnyi tanulást tervezek...)
Kérdező, ne azt nézd, hogy mit szól a környezeted. Szomorú, hogy vannak ilyen rokonok/családtagok/"barátok", akik elítélik ezt és nem támogatnak, de felnőtt ember vagy, neked már a szüleid jóváhagyását sem kell kérni, mert anyagilag is tudsz függetlenedni. Tegyél félre és kezdj bele abba, amit igazán szeretnél.
Egyáltalán nem vagy elkésve semmivel kérdező, még nagyon fiatal vagy. Ha nem mész vissza és tanulsz amit akarsz akkor a következő 30 évben valami olyasmit kell majd csinálnod amit nem akarsz!
Egyébként is, rengetegen vannak akik nem 18 évesen mennek egyetemre, a Felvi idei statisztikája szerint most a jelentkezők átlagéletkora 24 év, szóval nem fogsz kilógni hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!