Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha emeltezek töriből az...

Ha emeltezek töriből az automatikusan választott tantárgy lesz? Vagy ha nem azt választom akkor nem kapok rá többlet pontot?

Figyelt kérdés

Leírom a konkrétumokat, hogy érthetőbb legyen.

Tavaly előrehozottaztam infóból (88%) és angolból (98%). Gazdasági szakra megyek, ahol két tárgyat kell választani, ez lehet idegen nyelv, infó, matek, töri stb.

Mivel már van két biztos és jó érettségim, nyilvánvalóan azt választanám. (Persze tudom, hogy majd automatikusan kiválasztják, ami nekem a legjobb).

Tehát akkor most nekem a törit automatikusan beleszámolják? Vagy ha nem akkor nem kapok érte pluszpontot?

Sok mindenkit kérdeztem már, de senki se tudott biztosat mondani.

2019. ápr. 5. 21:56
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és nem feltétel az emelt érettségi.
2019. ápr. 5. 21:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad hogy ez emelt vagy középszint. Nézd meg a követelményekben írnak e olyat hogy kötelező az emelt érettségi de mivel töriből emeltet írsz gondolom igen. Ez esetben a kötelező emelt miatt azt fogjak beleszámolni és az egyik még lehetséges tárgyat a felsoroltak közül amiből a legjobb vagy. (Ez a duplázás) De ha amugy számoljuk akkor mindent néznek legyen az matek magyar stb. Ha az lenne neked jobb. A tori plusz 50 pluszot pedig akkor kapod meg ha eléred a 45% és ha követelményként mint tárgy beszámitható amit ír a felvi.
2019. ápr. 5. 22:11
 3/5 anonim ***** válasza:
egyszerű ha jól sikerül akkor azt számolják , ha nem akkor az előző kettőt.
2019. ápr. 5. 22:11
 4/5 anonim ***** válasza:
első , írta h nem kell
2019. ápr. 5. 22:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem feltétel. Minden tantárgy alá az van írva, hogy közép v. emelt szint. És a tantárgyak közé is. Tehát nem pl történelem és angol v. info stb. Hanem x vagy y vagy z stb.
2019. ápr. 5. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!