Minek tanuljak, ha a földrajz a kedvenc tantárgyam?
Figyelt kérdés
Nem tudom mi akarok lenni, de azt tudom, hogy a földrajz áll a legközelebb a szívemhez. Sajnos ez a tantárgy nagyon “kettős”, ha mondhatom így, hiszen 9.ben természetföldrajz a tananyag 10.ben, pedig regionális+gazdaságföci! Igazából, az egész érdekel és talán ez is a problémám forrása. Érdekelnek a természetben lezajlódó folyamatok közötti összefüggések, érdeke a településfejlesztés a demográfia, különböző országok gazdasága és stb... Jelenleg 10.es gimnazista vagyok és hamarosan faktválasztás és a föcit szeretném felvenni + még valamit, szerintetek mit? És milyen olyan foglalkozás, szak van ahol az alábbiakkal tudnék foglalkozni, ahol tudnám hasznosítani ezen “skilleket”? (Gondolkodtam valami gazdasagi palyan, vagy azon, hogy kutato, esetleg tanar legyek... szerintetek mit erdemes?) Köszönöm a válaszokat!2019. febr. 16. 22:40
1/2 anonim válasza:
földrajz
alkalmazott közgazdaságtan (ide emelt matek kell)
nemzetközi gazdálkodás
környezetmérnöki
mesteren vannak ilyenek, hogy környezetpolitika és menedzsment, összehasonlító helyi fejlesztési tanulmányok, ezekre mehetsz társadalomtudományi mérnöki vagy közgáz alapszakokról. nézd meg a felvi.hu-n a szakokat!
2/2 anonim válasza:
Ha a geológia részét is szereted, és nem áll távolt tőled a matek/fizika, akkor a bányamérnökit is ajánlom figyelmedbe. Én ehhez matek faktot javasolnék még a földrajz mellé, mert egy jó alapot ad a számításokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!