Közvélemény kutatást végzek, mert kíváncsi vagyok. Nektek a 9. -es földrajz tananyagból melyik a kedvenc témátok: csillagászat, geológia, meteorológia, vízrajz, vagy földrajzi övezetesség?
A meteorológiát sosem kedveltem, a vízrajz sem vonz különösebben. De a geológia, csillagászat kifejezetten szimpatikus.
22L
Mindegyikben van érdekes dolog, de többnyire nem ezeket tanítják, vagy csak én nem vagyok többnyire kíváncsi az átlag sz*rságokra, engem jobban érdekelnek a különlegességek, érdekességek. Bár egyszer hallgattam a tanárokat fősulin, akiknél ez volt a téma: az egyik mondta is, h nem azt tanítjuk, ami érdekes, hanem amit kell.
Töriből visszasírom azt, amikor egyszer bejött egy helyettesítő tanár, s mesélt egy érdekes eseményt a 2. világháborúról. Na az volt életem legjobb töri órája.
Mindegyiket, a lényeg az előadásmód. Nálam, például sokat számított, hogy a tanárnő (nemcsak hogy csinos volt) gyakorlati haszonnal kecsegtető dolgokra is megtanított, olyan dolgokra, amiknél úgy éreztem ezt nem tudják sokan és ez jó érzéssel töltött el. Pl: megmutatta, hogyan lehet analóg karórával meghatározni az Észak - Dél irányt. Ha ilyenekből minden órán lenne 1, akkor imádnék bejárni! (mármint, ha még iskolába járnék)
22F
Engem igazából az összes természettudomány érdekel, viszont nem egyenlő mértékbe. Ezt tanulom egyetemen is, környezettudomány szakon. Amúgy a csillagászat, és a meteorológia inkább a fizika területe, persze középiskolai szinten még be lehet sorolni oda. Bár mi a csillagászatot a fizik óra keretébe tanultuk.
Egyetemen víz és talajvédelem szakirányon vagyok, szóval a vízrajzot, és geológiát, talajtant elég részletesen tanulom. Msc-re pedig környezeti földtanra megyek szerintem, ez főleg geológia, és kémia. De végül is szeretem mindet. Kiemelni nehezen tudok bármit is igazán a természettudományokból.
Középiskolában inkább csak kóstolgatás megy a természettudományokból, hogy ki tudd próbálni, melyiket tanulnád részletesebben egyetemen majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!