33 évesen késő elkezdeni az egyetemet?
Nemcsak egy alapképzésről lenne szó, hanem minimum mester, és nincs kizárva az sem, hogy doktori is kell hozzá, ami megint csak minimum 3 év (bár hallottam, hogy itt nem ritka az 5-6 év sem). Ha a legideálisabb esetet nézem is, 38 éves leszek mire elkezdem a doktori képzést, és 41 mire doktorálok. Ennyi idősen lesz esélyem a munkaerőpiacon a fiatalok mellett? Vagy ilyen "magasságokban" (doktori) már nem lényeg, hogy hány éves az ember?
(Egyébként nő vagyok, már ha ez számít valamit ebben a kérdésben.)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
Szerintem sosem késő!:)
Sokan járnak ennyi idősen, sőt idősebben is mesterképzésre(pl.: barátnőm 46 éves anyukája..)
Nem hiszem, hogy teljes mértékben kortól függ, h jól végzed-e a munkádat.
Sok sikert!:)
Sosem késő! Ha úgy érzed, hogy menni fog nyugodtan fogj bele. Nekem középsulis of-m 55 évesen diplomázott infóból. Az elhelyezkedésről nem tudok mit mondani mert én is csak most készülök fősulira.
19f
Köszi szépen a gyors választ!
Megnyugtató, amit írtál! :)
Ha tényleg olyan szintre emeled a dolgot, mint ahogyan azt elképzelted, akkor azokban a körökben már nem igen fog számítani a kor.
Sok sikert hozzá!
apukám 3 munkahely mellett kezdte, 45 évesen.
annakidején nem volt rá lehetősége családi okokból
szerintem elég nagy dolog :D
És, ha véletlenül nem jön össze a doktori? "Sima" egyetemi diplomával ennyi idősen nem leszek hátrányban? Bár az a probléma, hogy olyan területre megyek/mennék, ahol majdnem, hogy alap a PhD.:(
Ja, és én nem munka mellett csinálnám a sulit, hanem nappalin. Legalábbis a bsc-t.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
Mindenképpen próbáld meg.. most gondolj bele: hogyan szeretnéd magad látni 41 évesen? doktorival vagy anélkül..? én levelezőre járok (doktori képzésre) és az egyetemünkön a 30-50 év korosztály a jellemző.. úgyhogy még ki sem fogsz tűnni.. kitartást hozzá!! :)
28/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!