Milyen szakra éri meg jobban menni?
Idegennyelv amit érdemes mindenképp. (Angol inkább, mert a német elég eurocentrikus)
Ezután meg ami érdekel, legyen ez informatika, kémia, fizika stb.
De matek mellé inkább reál tárgynak vennéd hasznát mint mondjuk irodalomnak.
Én a helyedben mindenképpen küzdenék, hogy bekerülhessek abba a matekos osztályba. Aztán ha később kiderül, hogy a Földes meg a matekszak mégsem neked való, még mindig át tudsz menni valami szakközépiskolába, hogy szakmát tanulj inkább.
Viszont ha menni fog, akkor óriási előnyöd lesz az érettségiben és a felvételiben, nem beszélve az első 1-2 egyetemi félévről ha valami reál szakra mész majd.
Én is Miskolcon jártam gimibe egyébként (nem a Földesbe) úgy tudom a Földes a legnehezebb, sokat követelnek a tanárok, szóval azt javaslom hogy válassz ki még 1 tárgyat a matek mellé (kémia, fizika, info kb ezek közül) és arra feküdj rá, a többit meg tojd le, ne parázz ha nem leszel szín ötös belőlük, ha nincs elég időd, energiád, csak annyit tanulj hogy ne buktassanak meg.
A matekot mindenképp vállald be.Én és néhány osztálytársam tavaly tettünk közép matekot jó eredménnyel.Idén mentünk a technikusi évre(4+1 év,a négy év alatt megszerzed az érettségi,5.-en meg a technikusi végzettséget) és elkezdtünk készülni az emelt matekra,így szakma mellett.Az érettségi felkészítőn döbbentünk rá,hogy ami a középszinthez kell,azzal alig lehet vmit kezdeni emelt szinten.És most szenvedünk,hogy behozzuk a lemaradásunkat,mert középiskolában nem tanultunk eleget matekból...
Szóval ezzel azt akarom mondani,hogy ha van rá lehetőséged,akkor minél több matek,mert annál könnyebb lesz később...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!