Milyen szakra menjek ha a humán tantárgyakat szeretem, és tudom jobban?
Milyen?... Ne matek :D
Komolyra fordítva a szót, a fizikát sem ajánlom :D.
Na de egyébként a pszihológia ugrik be először, viszont nem ajánlom. Túl sok negatív dolgot hallottam róla (túl sokan tanulják, nincs munka...). Persze ez változhat, és külföldön jól megfizetik a jó pszihológusokat.
Úgy gondolom túl sok szak közül választhatsz ha a humán tárgyakra koncentrálsz. Azok között is van biztos néhány ami jobban érdekel.
Először dönts el melyek azok a tárgyak/témakörök amik a legjobban tetszenek, majd abból kiindulva, szűkítheted a szakok számát. Vonatkoztass el a tárgyaktól/egyetemektől. Találd ki mi az ami legközelebb áll hozzád, amivel akár most rögtön is foglalkoznál. Valószínűleg beugrik egy elfoglaltság. Ne gondolt h az hülyeség (még ha egy abszurd dologról is van szó). Ird le azt az első gondolatot egy papirra, és nézz utána melyik egyetem tanulhatod azt, milyene a feltételek, és hogy mi lenne a munkaköröd.
Ha megfelel, teszik 75%-ban legalább, akkor király, de csináld meg ezt még 2-3szor másik általad kedvelt elfoglaltsággal, és akkor már tudsz dönteni hogy melyik tetszik legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!