Milyen szakra éri meg jobban menni?
Igazából lényegtelen. Mindegyik szakközépiskola ugyanolyan érettségit ad. Attól még hogy nem olyan szakra jelentkezel ami a legjobban érdekel magadtól ugyanúgy meg tudod tanulni azt, amit tudni szeretnél. Főiskolán meg nem számít honnan jött az ember, sima szakközépből jövők is ugyanúgy el tudják végezni az adott képzést mint akik a legelitebb gimnáziumba jártak.
(Én a BME-n végeztem villamosmérnökként, előtte egy "fapados" szakközépbe jártam. Ma is ugyanígy döntenék, nincs valódi szükség középiskolában mindenféle specializációra, felkészítésre.)
Saját tapasztalataim alapján azt tudnám tanácsolni, hogy azt a szakot válaszd, amit a legkönnyebben el tudsz végezni, így legalább marad időd élni.
Egy jó matek érettségivel rengeteg irányba tanulhatsz tovább, nem kell matektanárnak menned.
Pl: informatika, Közgáz, pénzügy és mindenféle műszaki szakok - a teljesség igénye nélkül
Szerintem a matek nagyon jó választás
Látszik, hogy a szüleid sajnos eléggé tájékozatlanok és szűklátókörűek. Mivel most még csak középiskolai szinten kell választani, a matematika mindenképp jó irány, főleg ha érdekel is, mert a jövő ebben van.
Ha pedig majd főiskola, akkor neked majd úgyis kell már egy emelt érettségi. Ha ez a matematika, akkor számos főiskolai szakot választhatsz, úgy mint informatikus, programozó, mérnök, fizikus, közgazdász, stb.
Mert ezekhez mind kell a matematika, és nem a lealacsonyított szintű mai érettségi szinvonalán, hanem az egész ott kezdődik, hogy határértékszámítás, differenciálszámítás, integrálszámítás, differenciálegyenletek.
Mérnökként mondom, hogy a mi szakterületünkön felsőbb matematika nélkül levegőt sem lehet venni. Különösen igaz ez a kutatás-fejlesztés szektorra.
Szia!:) Én is földesista voltam Miskolcon. :)
Nyugodtan vállald be!:) Befogod tudni hozni a lemaradást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!