Gyerek és munka mellett levelező tagozaton tanulni?

Figyelt kérdés
Lassan megszerzem az első diplomámat és szeretnék csinálni egy műszaki diplomát is, de erre csak levelezőn van lehetőségem. Már most is dolgozom egyetem mellett, ha lediplomázok maradhatok is a jelenlegi helyen, viszont utána kb egy évvel szeretnék szülni. De nem tudom mennyire megterhelő munka mellett (már rögtön abban az évben elkezdeném a másik képzést) és babázás mellett tanulni egy műszaki szakon ( építőmérnök)? Van esetleg, aki hasonló cipőben járt és van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Hogyan lehet megoldani a tanulást, ráadásul egy reál szakon?
2019. febr. 13. 08:34
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy most nappalon tanulok és gyakornokként vagyok a cégnél. Szóval ez másabb munka így, mint levelező mellett.
2019. febr. 13. 08:36
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Nem fog menni. Eddig akárhány levelezőt néztem, mindenhol péntek-szombat a tanítási nap, így dolgozni nem lehet mellette (legalábbis rendes, teljes munkaidőset nem).
2019. febr. 13. 08:50
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Ugyan régen diplomáztam már, de munka és gyerek (kisiskolás, de tervben van még egy) mellett most fogom kezdeni a főiskolát levelezőn.

A munkahelynek el kell engednie, ha iskolarendszerű képzésben veszel részt, biztosítania kell ilynekor fizetés nélküli szabadságot. Tanítási napokra is, vizsgára való felszészülésre is. Kérdés, hogy megéri-e... jobb a szabadság.

Mondjuk ha jön a gyermek, akkor lényegtelen, hiszen úgyis otthon leszel.

Én humán szakra jelentkeztem most, de első diplomám mérnöki, és meg kell hogy mondjam, az építőmérnökeink (párhuzamos szak) sem szakadtak bele különösképp a tanulásba... szóval ha a saját szakomból indulok ki, simán bírnám most is meló és gyerek mellett.

2019. febr. 13. 09:15
 4/13 anonim ***** válasza:
41%
Szüleim 40 év fölött mentek levelezőre diplomára munka és család mellett. És summa cum laude-vel diplomáztak. Szóval aki azt mondja lehetetlen vagy nem fog menni az hazudik.
2019. febr. 13. 11:25
 5/13 anonim ***** válasza:
42%

3#:

A munkahelynek seemmi sem kötelező. Ha a képzés nem a munkájához kapcsolódó(illetev nem a munkahely iskolázta be), akkor úgy oldja meg a delikvens, ahogy akarja. Rámegy az összes szabija, és ez a minimum.

2019. febr. 13. 12:37
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Várok további tapasztalatokat is :)
2019. febr. 13. 12:56
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

"A munkahelynek seemmi sem kötelező. Ha a képzés nem a munkájához kapcsolódó(illetev nem a munkahely iskolázta be), akkor úgy oldja meg a delikvens, ahogy akarja. Rámegy az összes szabija, és ez a minimum."

NEM, NEM, NEM IGAZ. a munka törvénykönyve előírja, hogy iskolarendszerű képzéshez biztosítania kell a munkáltzatónak az időt fizetés nélküli szabadság formájában. Tanítási napokra is, vizsgára is, felkészülésre is (vizsgánként meghatározott időtartam). Ez nem függvénye annak, hogy az adott munkához, a munkahely profiljához kapcsolódik-e a képzés. Amennyiben igen, az más, akkor egyéb kedvezményeket tehet a munkáltató, pl tanulmányi szabadság, kiküldetés, tenulményi szerződés kötése, stb.

Az más kérdés, hogy megéri-e a rengeteg fizetés nélküli szabadság... de nyilván van, hogy az ember ráfanyalodik, ha pl nagyon elfoigyott már az évi rendes.

2019. febr. 13. 13:03
 8/13 anonim ***** válasza:
9%
Utolso, mutass nekem ennyire humanus munkaadót. En meg ilyennel nem talalkoztam. Nalunk nincs fizetes nelkuli szabadsag sem peldaul. Ha elfogy a szabid, akkor igy jartal. Vagy felmondasz. Alomvilagban elsz.
2019. febr. 13. 13:13
 9/13 anonim ***** válasza:
60%
Az, hogy te ilyennel nem találkoztál nem egyenlő azzal, hogy a törvényben nem így van. Titkárnő kolleganőm most jár a műegyetemre, én mérnök vagyok, tanári karra készülök. Semmi köze hozzá a munkáltatómnak. Ha felvesznek, értestíem, hogy szeptembertől iskolába fogok járni, ez kéthetente érinti a péntekeimet... Aztán hogy fizetés nélküli, vagy sima szabadság formájában veszem ki, még nem tudom. De az is lehetséges, hogy a jövőbeni melléküreggyulladásommal nem az irodában fogok szenvedni/dolgozni, hanem inkább táppénzre megyek.
2019. febr. 13. 13:24
 10/13 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

"A munkahelynek el kell engednie, ha iskolarendszerű képzésben veszel részt, biztosítania kell ilynekor fizetés nélküli szabadságot. Tanítási napokra is, vizsgára való felszészülésre is."

Nem akarok belepofáddzani a magas szintű eszmecserébe, de a csutfalvi népnyúzó párszor már átírta az MT-t,mióta így volt. Tessék utánanézni és rákérdezni, nehogy sírás legyen.

2019. febr. 13. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!