Gyerek és munka mellett levelező tagozaton tanulni?
Ugyan régen diplomáztam már, de munka és gyerek (kisiskolás, de tervben van még egy) mellett most fogom kezdeni a főiskolát levelezőn.
A munkahelynek el kell engednie, ha iskolarendszerű képzésben veszel részt, biztosítania kell ilynekor fizetés nélküli szabadságot. Tanítási napokra is, vizsgára való felszészülésre is. Kérdés, hogy megéri-e... jobb a szabadság.
Mondjuk ha jön a gyermek, akkor lényegtelen, hiszen úgyis otthon leszel.
Én humán szakra jelentkeztem most, de első diplomám mérnöki, és meg kell hogy mondjam, az építőmérnökeink (párhuzamos szak) sem szakadtak bele különösképp a tanulásba... szóval ha a saját szakomból indulok ki, simán bírnám most is meló és gyerek mellett.
3#:
A munkahelynek seemmi sem kötelező. Ha a képzés nem a munkájához kapcsolódó(illetev nem a munkahely iskolázta be), akkor úgy oldja meg a delikvens, ahogy akarja. Rámegy az összes szabija, és ez a minimum.
"A munkahelynek seemmi sem kötelező. Ha a képzés nem a munkájához kapcsolódó(illetev nem a munkahely iskolázta be), akkor úgy oldja meg a delikvens, ahogy akarja. Rámegy az összes szabija, és ez a minimum."
NEM, NEM, NEM IGAZ. a munka törvénykönyve előírja, hogy iskolarendszerű képzéshez biztosítania kell a munkáltzatónak az időt fizetés nélküli szabadság formájában. Tanítási napokra is, vizsgára is, felkészülésre is (vizsgánként meghatározott időtartam). Ez nem függvénye annak, hogy az adott munkához, a munkahely profiljához kapcsolódik-e a képzés. Amennyiben igen, az más, akkor egyéb kedvezményeket tehet a munkáltató, pl tanulmányi szabadság, kiküldetés, tenulményi szerződés kötése, stb.
Az más kérdés, hogy megéri-e a rengeteg fizetés nélküli szabadság... de nyilván van, hogy az ember ráfanyalodik, ha pl nagyon elfoigyott már az évi rendes.
"A munkahelynek el kell engednie, ha iskolarendszerű képzésben veszel részt, biztosítania kell ilynekor fizetés nélküli szabadságot. Tanítási napokra is, vizsgára való felszészülésre is."
Nem akarok belepofáddzani a magas szintű eszmecserébe, de a csutfalvi népnyúzó párszor már átírta az MT-t,mióta így volt. Tessék utánanézni és rákérdezni, nehogy sírás legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!