Gazdaságinformatika és programtervezö szakok kozott mi a lényeges külonbség?
Olvasgass itt gyk-n, pár helyen el lett magyarázva a különbség: de alapvetően: a gazdinfó a leggyengébb szak. Sok gazdasági dolog van, ami amúgy a legtöbb infóst nem szokta érdekelni. Viszont egy igazi közgazdász valószínűleg csak röhögne azon a tudáson (ahogy egy jó infós is, az infó részen). De bocs azoktól akik ezt végezték, lehet, hogy rosszul látom, vagy helyfüggő.
A programtervező infó az nagyon matekos, de programozó lesz belőled. A mérnökinfó pedig sok villamosságtant tartalmaz és hasonló dolgokat, alapvetően sokoldalú képzés, rajtad múlik, hogy mire hegyezed ki: lehetsz programozó is, de üzemeltetési mérnök is.
Mindenesetre ha MSc-re is menni szeretnél, bármelyikre is kerülsz, nagyon meg kell nyomni már az elejétől kezdve, még akkor is, ha jó helyről érkeztél és jó tanulónak számítottál eddig. (habár amiket említesz nem a legerősebb egyetemek)
Én mindkettőt(gazdaságinformatikus, programtervező informatikus) elvégeztem, szóval van némi rálátásom.
A legtöbb helyen(főleg vidéken) kb 80%-ban megegyezik a 2 szak tanterve. A gazdaságinformatikus 7 félév(kb plusz egy félévnyik közgáz van, csak szétosztva) és a matematikának más területei a dominánsak.
Akkor érdemes gazdaságinformatikára menni, ha szeretnél a gazdaság alapjaival megismerkedni. De szerintem nem éri meg a plusz félévet.
Bármelyik MSc-re mehetsz bármelyik infós BSc-vel. Programozni pedig egyik szakon sem fogsz érdemben megtanulni. Ezt csak otthon és önállóan lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!