Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdaságinformatika és program...

Gazdaságinformatika és programtervezö szakok kozott mi a lényeges külonbség?

Figyelt kérdés
Pannon Egyetemröl illetve a gyori Széchenyi István egyetemröl néztem,mindkettön van gazdinfo,elég sok programozással(tantervet megnéztem),ami mellé párosul gazdasági tudás is.Ezt tekintve jobban megérné a gazdinfo mint a proginfó nem? Proginfón ugyan azt tanulják,csak erösebben? Vagy hogy van ez? Olyan helyre szeretnék jelentkezni,ahol van msc képzés is.Gazdinfóval emellett gazdasági vagy programozási mesterképzésre is elmehetek nem?
2019. febr. 6. 00:38
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

Olvasgass itt gyk-n, pár helyen el lett magyarázva a különbség: de alapvetően: a gazdinfó a leggyengébb szak. Sok gazdasági dolog van, ami amúgy a legtöbb infóst nem szokta érdekelni. Viszont egy igazi közgazdász valószínűleg csak röhögne azon a tudáson (ahogy egy jó infós is, az infó részen). De bocs azoktól akik ezt végezték, lehet, hogy rosszul látom, vagy helyfüggő.

A programtervező infó az nagyon matekos, de programozó lesz belőled. A mérnökinfó pedig sok villamosságtant tartalmaz és hasonló dolgokat, alapvetően sokoldalú képzés, rajtad múlik, hogy mire hegyezed ki: lehetsz programozó is, de üzemeltetési mérnök is.

Mindenesetre ha MSc-re is menni szeretnél, bármelyikre is kerülsz, nagyon meg kell nyomni már az elejétől kezdve, még akkor is, ha jó helyről érkeztél és jó tanulónak számítottál eddig. (habár amiket említesz nem a legerősebb egyetemek)

2019. febr. 6. 01:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a gazdinfo jo kepzesnek szamit a gazdasagi szakok körében. A proginfo mernokinfonak csak akkor erdemes nekiallni ha valoban nagyon erdekel az egész és szabadidődbe is képes vagy fejleszteni magad.Nem a padban fogod megtanulni a programozást, tobb ismerosom abbahagyta mert rajottek hogy ez nem az ő vilaguk :D
2019. febr. 6. 10:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja a kérdésedre nem valaszoltam :D Nem...a proginfo ezerszer jobban megeri ha tenyleg nagyon erdekel a programozas:D Alomfizetesed lehet vele,ha jo vagy benne. Arra viszont szamits,hogy nagyon elhivatottnak kell lenned ha tenyleg jo akarsz lenni benne. Nem tudom,hogy kamu-e a dolog,de allitolag ismerosom rokona 1,8 milliot keres itt Magyarorszagon mernokinfoskent, szóval elegge megfizetik őket :D Banom,hogy nekem a programozas ilyen tavol all tőlem ,pedig en is ilyen terulet fele mentem volna.
2019. febr. 6. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Én mindkettőt(gazdaságinformatikus, programtervező informatikus) elvégeztem, szóval van némi rálátásom.

A legtöbb helyen(főleg vidéken) kb 80%-ban megegyezik a 2 szak tanterve. A gazdaságinformatikus 7 félév(kb plusz egy félévnyik közgáz van, csak szétosztva) és a matematikának más területei a dominánsak.

Akkor érdemes gazdaságinformatikára menni, ha szeretnél a gazdaság alapjaival megismerkedni. De szerintem nem éri meg a plusz félévet.

Bármelyik MSc-re mehetsz bármelyik infós BSc-vel. Programozni pedig egyik szakon sem fogsz érdemben megtanulni. Ezt csak otthon és önállóan lehet.

2019. febr. 6. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Amit az 1. ír az elég nagy baromság. Egyáltalán nincsen lenézve a Gazdaságinformatikus szak, az egyik legjobb és legsokoldalúbb diplomát adja. Eltérő mennyiségben hasonlít a proginfóval, némelyik intézményben 70%-uk megegyezik, máshol viszont a gazdasági része fajsúlyosabb. Neked kell eldönteni mi érdekel jobban. De Gazdinfóval is ugyanúgy lehetsz fejlesztő és egy fokkal nem leszel rosszabb, mint egy programtervező szakot végzett illető. Mindegyik képzésre igaz, hogy nem az egyetemen fogsz megtanulni programozni, hanem otthon önszorgalomból.
2019. febr. 9. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!