Programozás tanulás emelt szintű informatika érettségire?
Sziasztok!
Jelenleg másodéves közgazdász hallgató vagyok egy budapesti egyetemen, és szeretnék érettségizni emelt szinten informatikából.
Anno a középiskolában informatika volt az egyik érettségis tárgyam, de csak középszinten tanították. Mivel szeretnék egy második alapszakot elkezdeni egy másik egyetemen, ezért szükségem lenne rá, hogy a maradék három hónapban, (nulla szintről) megtanuljak viszonylag jól programozni.
Az Excel, Word és Adatbáziskezelés rész menni fog. A szóbeli résszel sem lesz probléma. Érdekelne, hogy ennyi idő alatt meg lehet-e tanulni annyira, hogy a 45 pontból mondjuk egy 30 - 35-öt össze tudjak szedni?
Kérlek írjatok nekem tanácsokat/ötleteket és forrásokat.
A válaszokat előre is köszönöm!
Szia! Abszolút lehetséges, ne aggódj :)
Én sem iskolában készültem az emelt informatikára, hanem itthon. (Megj.: volt infó tízedikig, de a Wordben szövegformázós műfaj, haszna egyáltalán nem volt.) Még könyvet sem kell venni a felkészüléshez szerintem, de kinek mi fekszik jobban. Én az online tutorialokra esküszöm, megtanulhatod mindennek az alapját belőlük.
Közép és emelt szint között, mint mondtad, csak a programozás a differencia, és szerencsére csak nagyon-nagyon alapvető készségeket várnak el belőle. Én a C#-ra esküdtem anno, mint választott nyelv, szerintem nem nehezen tanulható nyelv az sem, viszont ha igazán egyszerűre törekedsz, a Python is megér egy próbát (...csak később fog rosszul jönni, ha egy ennyire könnyen érthető, 'high-level' nyelvvel kezded.)
Szóval ha rám hallgatsz, C#, de bármi más is jó. Nézz meg 1-2 órányi kezdő oktatóanyagot YouTubeon (pl.: Brackeys), csináld végig a gyakorlatokat vele párhuzamosan.
Ezután nyisd meg az elmúlt évek érettségi feladatsorait és kezdd el megcsinálni a feladatokat - én a régiektől az újabbak felé szoktam haladni. Az, hogy ezek a feladatsorok elérhetők online, egy felbecsülhetetlen érték, és rengeteget segít a készülésben. Így valós tapasztalattal, gyakorlatias módon meg tudod tanulni, hogy mit is kell teljesíts élesben.
Csak a példa kedvéért, én itthon készültem magamtól, 45/45 lett a programozásom, és összességében 93% az érettségi.
Sok sikert a készüléshez, és kérdéseket szívesen fogadok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!