Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Apukám nem támogatja, hogy a...

Apukám nem támogatja, hogy a muszaki menedzser szakra adjam be a jelentkezésem, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Én tudom h vannak ezzel a szakkal közhelyek meg csúfolások minden,de ő olyan helyen dolgozik és azt mondja h náluk ezek az emberek egyáltalán nem látnak bele a dolgokba.Közbe nekem vannak ismerőseim akik ezt csinálják és nem keresnek rosszul egyáltalán,sőt a felvin a statisztika se azt mutatja ,hogy egy keveset kereső szak.Ő csak elkönyvelte magába ,hogy náluk ezek az emberek mennyire szemetek velük..de az már a személyiségükön múlik.Például tesóm tájépítészetet tanul az nem zavarja pedig az se a szakok toppja,szóval nem tudom.Mert alapvetően gazdasági informatikát tanulok de annyira nem megy a programozás meg már olyan szinten megutáltam az SZTE-n ezt a kart hogy gyomorgörcsöm van tőle.Anyukám azt mondja hogy ha úgy érzem akkor váltsak de apukám az semennyire se támogat,szerinte szenvedjem végig és nem érti ha az alapjai nem sikerült a tárgynak kétszer akkor majd a ráépülő tárgyak egyből sikerülnek..
2019. jan. 28. 19:35
 1/4 anonim ***** válasza:
63%

A műszaki menedzser szak a gazdasági és a műszaki terület büfészakja.

Azok mennek rá, akik az egyéb műszaki és gazdasági szakokhoz nem elég jók

Igen, felveszik őket is... Mert olyan szakember hiány van... És ha ló nincs, szamár is jó...

Gondolom, ezért ellenzi.

2019. jan. 28. 21:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Azért van jó fizetésük..
2019. jan. 28. 22:57
 3/4 anonim ***** válasza:

#2: mi az a jó fizetés? És milyen munkakörben?

Nálunk is dolgoznak műszaki menedzser végzettséggel... Min. bizt. mérnöki munkakörben. És közel sem tudnak annyit, mint a gépészmérnökók. De felvesszük őket, mert nincs más. És szabványnak megfelelően fel kell mutatnunk a műszaki diplomás dolgozókat. Jobb híján...

És amikor a program menedzseri posztok egyikén üresedés, vagy bővítés van, érdekes módon oda meg mérnökök kerülnek, ugyanis a műszaki menedzser szakot végzett kollégák egyszerűen alkalmatlanok a feladatra.

Sajnos ez a tapasztalat.

2019. jan. 29. 06:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Én sem ajánlom. Rendesen sem a gazdaságtant, pénzügyeket, sem pedig a műszaki dolgokat nem tanítják meg. Így tapasztalatból mondom, hogy csak jobb híján veszik fel őket.

Egyébként tájépítészeket is felvesznek sok helyre, de igazad van, az még haszontalanabb szak.

Ha érdekelnek a műszaki tudományok, jó választás lehet a gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök szak, ha inkább a közgazdaságtan, pénzügyi terület érdekel, akkor a pénzügy-számvitel a jó választás, esetleg a gazdálkodás-menedzsment.

A műszaki menedzser szak inkább másoddiplomának lehet jó, ha már van egy mérnöki végzettséged, munkatapasztalatod, de szeretnél felsőbb pozícióba előlépni.

2019. jan. 29. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!