10.-es gimnazista vagyok, úgyhogy még van időm eldönteni a dolgokat, de jelen esetben úgy néz ki, hogy biológusnak szeretnék menni. Nagyon-nagyon szeretem Szeged légkörét,sokkal jobban szeretem, mint a várost ahol lakom, viszont abban kételkedem, vagyis azt hallottam, hogy az ELTE képzése jobb, és ha valaki biológiával akar foglalkozni, csakis oda "szabad" mennie.Ez mennyiben igaz? Miben tér el a két egyetem képzése, melyik a jobb? Nagy dilemmába estem, mivel erősen gondolkodóba ejtett Pest is, ezek után... Köszi a válaszokat!!!
Utolsó: De én speciel nem másodéves vagyok, hanem már végeztem a képzéssel és a szakmába dolgozom, úgyhogy egy kicsit nagyobb rálátásom van a dolgokra, mint neked, aki még csak most kezdte
2019. jan. 19. 10:54
12/27 anonim válasza:
Szathmáry Eörs, Kun Ádám, Pásztor Erzsébet. Kun Ádámnak van egy remek Evolúcióbiológia című könyve, Pásztor Erzsébetnek a Tehory based ecology, Szathmárynak számtalan könyve jelent meg.
2019. jan. 19. 18:40
13/27 anonim válasza:
Utolsó: Szinte minden oktatónak van könyve, saját jegyzete. Nem ettől kutató egy kutató. Csak úgy mondom, hogy ez nem mérvadó a szakmai kompetencia összehasonlításában
2019. jan. 19. 19:24
14/27 anonim válasza:
12. Köszi!
13. Kötözködés helyett tudsz könyveket javasolni leginkább a humánevolúció témaköréből?
2019. jan. 19. 19:35
15/27 anonim válasza:
Nem, mert 1. nem alacsonyodom le erre a szintre, amit diktálni próbálsz, 2. abszolút nem érdekel ez a téma, sejt- és molekuláris biológus vagyok, 3. szerintem google vagy a google scholar a barátod a témában, ha ennyire érdekel téged ez a téma.
2019. jan. 19. 19:41
16/27 anonim válasza:
Milyen szintről beszélsz?! Kérdeztem normálisan valamit. Érdekel a humánevolúció. Miért vagy ilyen agresszív? (?)
2019. jan. 19. 21:05
17/27 anonim válasza:
Agresszív? Szerintem ez elég távol áll ettől. Ha nem látod, hogy miről beszélek, akkor felesleges is elmagyaráznom. Maradjunk annyiban, hogy akkor majd a kérdező eldönti, hogy számára melyik egyetem a jobb, talán kipróbálja mindkettőt. Én ilyen felesleges dolgokon nem vitázom
2019. jan. 19. 21:27
18/27 anonim válasza:
Tudom, hogy nem attól lesz valaki tudós, hogy könyvet ír, de szerintem azt te sem gondoltad komolyan, hogy minden kutatónak van könyve. A saját jegyzet nem nagy dobás. Egyébként az említett Evolúcióbiológia nem egyszerű könyvecske, hanem átfogó és pontos körlép a modern evolúcióbiológiáról. Az hogy ez abszolút nem érdekel, az csak téged minősít, hiszen egy biológusnak a biológia minden területén kell valamilyen szintű jártasság. A Theory based ecology pedig nemzetközi szinten elismert és használt tankönyv (Oxford kiadó!), ami több évnyi munka eredménye. Arra hivatkozni, hogy te már elvégezted elég nevetséges. De számomra tényleg az a probléma, hogy nem értem, miért kéne valamelyik egyetemet győztesként kihozni, mikor mindkettő jó (más területeken). Ezt már egyszer leírtam.
2019. jan. 19. 21:37
19/27 anonim válasza:
És hogy jön ez ahhoz a kérdéshez, hogy van-e valami jó könyvajánlatotok (oké bocs ez offtopic, de érdekel).
2019. jan. 19. 21:37
20/27 anonim válasza:
Én azt nem értem, minek értelmetlenül lepontozgatni.
A 3-as válaszoló nem azért lett lepontozva, mert az ELTE-t ajánlotta. Hanem mert pont ő minősítette a saját egyetemét a legjobbnak, míg a többit gyengének olyan érvek alapján, amik nem is helytállóak.
Én azt mondtam, hgoy ajánlani tudom, ez egyenlő azzal, hogy nincs rossz tapasztalatom, azt NEM mondtam, hogy melyik a legjobb. Igen, szerintem sincs értelme ilyet kijelenteni, attól függ mit akarsz tanulni. De pont ezt írtam le, csak szöveget kellene értelmezni. Én nem fogok senkit lepontozgatni, van ettől jobb dolgom is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!