ELTE vagy SZTE biológia?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

10.-es gimnazista vagyok, úgyhogy még van időm eldönteni a dolgokat, de jelen esetben úgy néz ki, hogy biológusnak szeretnék menni. Nagyon-nagyon szeretem Szeged légkörét,sokkal jobban szeretem, mint a várost ahol lakom, viszont abban kételkedem, vagyis azt hallottam, hogy az ELTE képzése jobb, és ha valaki biológiával akar foglalkozni, csakis oda "szabad" mennie.Ez mennyiben igaz? Miben tér el a két egyetem képzése, melyik a jobb? Nagy dilemmába estem, mivel erősen gondolkodóba ejtett Pest is, ezek után... Köszi a válaszokat!!!

2019. jan. 16. 19:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó: De én speciel nem másodéves vagyok, hanem már végeztem a képzéssel és a szakmába dolgozom, úgyhogy egy kicsit nagyobb rálátásom van a dolgokra, mint neked, aki még csak most kezdte
2019. jan. 19. 10:54
 12/27 anonim ***** válasza:
Szathmáry Eörs, Kun Ádám, Pásztor Erzsébet. Kun Ádámnak van egy remek Evolúcióbiológia című könyve, Pásztor Erzsébetnek a Tehory based ecology, Szathmárynak számtalan könyve jelent meg.
2019. jan. 19. 18:40
 13/27 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó: Szinte minden oktatónak van könyve, saját jegyzete. Nem ettől kutató egy kutató. Csak úgy mondom, hogy ez nem mérvadó a szakmai kompetencia összehasonlításában
2019. jan. 19. 19:24
 14/27 anonim ***** válasza:
39%

12. Köszi!

13. Kötözködés helyett tudsz könyveket javasolni leginkább a humánevolúció témaköréből?

2019. jan. 19. 19:35
 15/27 anonim ***** válasza:
32%
Nem, mert 1. nem alacsonyodom le erre a szintre, amit diktálni próbálsz, 2. abszolút nem érdekel ez a téma, sejt- és molekuláris biológus vagyok, 3. szerintem google vagy a google scholar a barátod a témában, ha ennyire érdekel téged ez a téma.
2019. jan. 19. 19:41
 16/27 anonim ***** válasza:
57%
Milyen szintről beszélsz?! Kérdeztem normálisan valamit. Érdekel a humánevolúció. Miért vagy ilyen agresszív? (?)
2019. jan. 19. 21:05
 17/27 anonim ***** válasza:
29%
Agresszív? Szerintem ez elég távol áll ettől. Ha nem látod, hogy miről beszélek, akkor felesleges is elmagyaráznom. Maradjunk annyiban, hogy akkor majd a kérdező eldönti, hogy számára melyik egyetem a jobb, talán kipróbálja mindkettőt. Én ilyen felesleges dolgokon nem vitázom
2019. jan. 19. 21:27
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy nem attól lesz valaki tudós, hogy könyvet ír, de szerintem azt te sem gondoltad komolyan, hogy minden kutatónak van könyve. A saját jegyzet nem nagy dobás. Egyébként az említett Evolúcióbiológia nem egyszerű könyvecske, hanem átfogó és pontos körlép a modern evolúcióbiológiáról. Az hogy ez abszolút nem érdekel, az csak téged minősít, hiszen egy biológusnak a biológia minden területén kell valamilyen szintű jártasság. A Theory based ecology pedig nemzetközi szinten elismert és használt tankönyv (Oxford kiadó!), ami több évnyi munka eredménye. Arra hivatkozni, hogy te már elvégezted elég nevetséges. De számomra tényleg az a probléma, hogy nem értem, miért kéne valamelyik egyetemet győztesként kihozni, mikor mindkettő jó (más területeken). Ezt már egyszer leírtam.
2019. jan. 19. 21:37
 19/27 anonim ***** válasza:
És hogy jön ez ahhoz a kérdéshez, hogy van-e valami jó könyvajánlatotok (oké bocs ez offtopic, de érdekel).
2019. jan. 19. 21:37
 20/27 anonim ***** válasza:
76%

Én azt nem értem, minek értelmetlenül lepontozgatni.

A 3-as válaszoló nem azért lett lepontozva, mert az ELTE-t ajánlotta. Hanem mert pont ő minősítette a saját egyetemét a legjobbnak, míg a többit gyengének olyan érvek alapján, amik nem is helytállóak.

Én azt mondtam, hgoy ajánlani tudom, ez egyenlő azzal, hogy nincs rossz tapasztalatom, azt NEM mondtam, hogy melyik a legjobb. Igen, szerintem sincs értelme ilyet kijelenteni, attól függ mit akarsz tanulni. De pont ezt írtam le, csak szöveget kellene értelmezni. Én nem fogok senkit lepontozgatni, van ettől jobb dolgom is.

2019. jan. 19. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!