Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri pilótának képeztetni...

Megéri pilótának képeztetni magad?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, már régi álmom, hogy pilóta legyek. Természettudomány szakon vagyok egy Pesti gimiben. Lassan ki kell választani a fakultációkat, és fizika matekra szeretnék menni, hogy utána Nyíregyházára mehessek. Viszont vannak alternatívák, amik érdekelnek és ha nincs túl sok lehetőség az elkövetkezendő évtizedben a repülésben, akkor inkább azok közül válogatnék. Mi a véleményetek, megéri megpróbálni a pilótaképzésre való felkészülést és utána egyetemen tanulni azt avagy sem?

2019. jan. 13. 13:38
 1/2 anonim ***** válasza:
88%
Várhatóan nő az igény pilótákra a jövőben. Vágj bele, ha egészségileg alkalmas vagy rá, és tudod finanszírozni!
2019. jan. 13. 13:42
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az elövetkezendő évtizedben még biztosan nőni fog az igény a pilótákra...

Ha olyan konteókat hallasz, hogy AI veszi át a repülégép vezetők helyét, azokat ne vedd komolyan.

Nem lehet kizárni 100%, hogy egyszer ez bekövetkezik, de hogy a következő 10-20-25 évben az teljesen kizárt... Ilyet csak egy abszolút laikus mond.

Fel tudsz venni diákhitelt is, ha nincs 15-20 milliód a képzésre, de akkor fontos hogy tényleg 100%-ig megfelej az EÜ. követelménynek és ne csak a repülőorvos szerint, hiszen ha a képzés alatt romlik jelentősen mondjuk a szemed, akkor bukod az összeget.

Bár van valamilyen biztosítás is, ennek olvass utána!

Ha 22 éves korodra pilóta leszel, s jó is leszel benne, azaz 5-6 év tapasztalat után kapitányként repülsz, akkor 35 éves korodra lesz kb. 150 millió forintod.

Ebből már le vannak vona a diákhitel visszafizetése és egyéb költségek...

Vagyis ha addigra belefásúlnál, vagy valami, akkor még bőven kezdhetsz új karrierbe szerintem.

Viszont a szak nem könnyű.

2019. jan. 13. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!