Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász MA vagy Vezetés és...

Jogász MA vagy Vezetés és szervezés MA?

Figyelt kérdés

Közigazgatás-szervező BA-t végeztem, tavasszal (remélem) befejezem Közigazgatási MA tanulmányaimat. Jelenleg járási hivatalban dolgozom már másfél éve. Úgy érzem, hogy ez még mindig kevés. Ami az állami szférát illeti, a hírhedt stabilitás és kiszámíthatóság hiányát vélem felfedezni, ami elbizonytalanít. Viszont, hogy ne vesszen kárba ez az elpocsékolt 5 évem erre a két alibi képzésre, úgy gondoltam valamelyest ezen az úton kell maradnom. (Közig-es társaim, bocsánat a kemény szavakért, ez magánvélemény). E két képzés, melyet megjelöltem úgy gondolom közel állnak jelenlegi pályámhoz. Nem feltétlenül a közigben képzelem el a jövőm, szóba jöhet a versenyszféra is, ezért a vez.szerv. Viszont a jog rettentően vonz. Abban kérek segítséget, hogy melyiket válasszam most? (Nem zárkózom el egyébként mindkettő elvégzésétől sem csupán a sorrend nem mindegy esetlegesen.)

Megalapozott és komoly, nem 2 szavas válaszokat szeretnék kérni.

2019. jan. 7. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem tudom, hogy a vez.szerv MA mennyi idő de azt kalkuláld bele, hogy a jogász osztatlan mester, mai azt jelenti, hogy 5 éves a képzés. Ha a köziges diplomádat beszámítják talán lemehet ez 4-re de annál lejjebb semmiképp. Másrészt gondolom levelező képzés jöhet csak szóba, abban meg a jog elég gyenge. Nem egyszer volt rá példa hogy levelezősökkel vizsgáztam együtt (jogászképzést végeztem) és tragikus volt a levelezősök általános felkészültsége és tudás szintje egy nappalissal szemben. Nem a képességek miatt csak ugye nekik heti egy-két nap tömbösítve van az előadás, szeminárium meg nem nagyon van de ha van is csak tömbösítve és a jogot így szerintem pont nem lehet sem tanítani sem tanulni, plusz levelezőn általában a gyengébb tanárok oktatnak. Ennek tetejében nem tudom milyen lehet munka mellett törvényszöveget tanulni de biztos nem kellemes. All in all levezelős jogász szerintem arra jó ha államigazgatásban akarsz maradni de versenyszfvérában labdába sem fogsz rúgni vele.

Vez.szervről nem tudok nyilatkozni.

2019. jan. 9. 22:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Hogy döntöttél végül?

Sajnos, amit a közigről írtál, az teljesen igaz.

Én végzett közigszervező vagyok, és most szeptembertől kezdtem el a vezszerv MSc-t, pont az miatt, hogy a versenyszférában tudjak majd dolgozni.

A köziges diploma eléggé leredukálja az elhelyezkedési lehetőségeket. (Már bánom, hogy nem egy közgáz alapszakot végeztem el.)

2019. szept. 15. 10:53
 3/5 A kérdező kommentje:
A vezetés és szervezést választottam. Emellett több pozitív érv szólt hozzáértő emberektől. Sajnos a jog hiába vonz, hosszadalmas, rengeteg pénzt, energiát és időt követel, ami egy mai fiatalnak manapság pontosan nincs. Nem bántam meg egyébként a döntést, a tantárgyakat elnézve érdekesnek találom, bár még nagyon az elején vagyok. :)
2019. szept. 16. 07:01
 4/5 anonim válasza:
Végül mik lettek a tapasztalataid megérte elvégezni a képzést, el tudtál vele helyezkedni?
2023. júl. 31. 19:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Időközben lett egy jó munkahelyem, ahová ez már nem is kellett volna, de mivel elkezdtem, megcsináltam. Hozzáadott értéket nem tett nekem semmihez, talán, ha egyszer megunom a köziget, a civil szférában még hasznát vehetem. Én Gödöllőn végeztem el, ott félévente egy 2 hetes konzultációs időszakban vannak az órák, aztán lényegében van egy félév levizsgázni. Nekem beleesett a covid időszak, ami sokat könnyített, csomó beadandót kellett írni vizsga helyett. (Azóta egyébként már elkezdtem a jogot is. :D)
2023. aug. 1. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!