Elrontottam anno a pályaválasztást. Érdemes lenne tanulnom még valamit? Többi lent!
Figyelt kérdés
Társadalomtudományi területen szereztem anno diplomát, ezt követően azonban nagyon nehezen sikerült csak elhelyezkednem. Nem voltam válogatós a munkakeresésben, olyan állásokra is jelentkeztem, ahol nem vártak diplomát, csak nyelvtudást (angol és német felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem), de így is csak nagysokára sikerült elhelyezkednem, egy alulfizetett titkársági munkakörben. Közben végig azon rágtam magam, hogy nincs ez így jól, én ennél kreatívabb munkára vágyom. Aztán 1,5 év után úgy döntöttem, hogy elkezdem a PhD-t, ami 4 év biztos jövedelem (nota bene: a doktori ösztöndíjam jóval magasabb, mint előtte a fizetésem volt 2 diplomával, 2 nyelvvizsgával), azonban azt már most, a képzésem felénél látom, hogy nem fogok tudni bennmaradni az egyetemen oktatóként, ami az eredeti célom volt ezzel. Persze még nem adtam fel és tenni is fogok azért, hogy ez másként legyen, de sajnos sok negatív példa van előttem. Így újabban elfogott a szorongás, hogy a PhD után visszaülhetek 100 ezerért titkárnőnek valahova. Így azon gondolkozom, hogy még a PhD maradék 2 évében, azzal párhuzamosan tanulnék valamit, levelező tagozaton mondjuk, ami piacképesebb a korábbi diplomáimnál és kvázi ezzel bebiztosítanám azt, hogy új lehetőségeim legyenek. A gond csak az, hogy ehhez diákhitelt is fel kellene vennem, amit szerencsére eddig sikerült elkerülnöm, illetve hogy sem a családom, sem az élettársam nem támogat ebben, mondván, hogy túl "öreg" vagyok ahhoz, hogy belevágjak valami újba. (28 éves vagyok) Illetve azt sem tudom, mit tanulhatnék. Nem tudom, mi az, ami piacképes ma. Informatikus már nyilván nem leszek, szóval valami olyasmit keresek, ami 2-3 év alatt teljesíthető PhD mellett és van rá kereslet a munkaerőpiacon. Nem az a célom ezzel, hogy sokat keressek, hanem hogy komolyabb állásokra is legyen esélyem, ne csak az adminisztártori munkákra. Minden tanácsot köszönök előre is!2019. jan. 2. 16:57
1/5 anonim válasza:
Sztem vmi gazdasagi kepzes kene. Levelezon is vannak. Kermark pl. Logisztikara szakosodva 2 nyelvtudassal azert nem rossz.
3/5 A kérdező kommentje:
Szia, ez kiderül a kiírásból is, most vagyok a 2. évem közepén és még 2 év van hátra.
2019. jan. 15. 11:42
4/5 anonim válasza:
Én is elrontottam a pályaválasztást, ezért most tervezek újra felvételizni másik szakra.. Ha muszáj, hát muszáj :D Én is egyébként gazdasági képzésben gondolkozom, ahogy ezt az első válaszoló is javasolta (:
Szerintem azért is jó, mert elvégezhető egyéb dolgok mellett, illetve viszonlyag sokrétű munkalehetőségét tekintve. Azon belül én gazd.menedzsmentet, vagy pénzügyet fontolgatom.
5/5 anonim válasza:
Nem vagy "öreg" ahhoz, hogy belevágjál valami újba. Sokan vannak így még 40 felett is. A mai világban minden túl gyorsan változik, és rengeteg hatás éri az embert, nem csoda, ha sokan állnak neki új dolgot tanulni. A legfontosabb, hogy hozzád illő, hozzád közel álló szakmát tanulj, mert hiába piacképes valami, ha különböző okok miatt nem tudod jól végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!