Érettséginél mennyire szokott beválni a fellebezés? Volt olyan aki anno fellebezett valamelyik vizsgatárgyból és ennek hatására adtak rá pluszpontokat?
Ma voltam betekintésen. Az emelt szintű történelmem 100-ból 71 pontos lett (az írásbeli). Összeségében nem egy rossz eredmény de úgy érzem, hogy (kissé) lelettem húzva, különösen az esszé résznél. A szaktanárom holnap lesz az iskolában, ő megígérte hogy segít nekem alaposan átnézni és ha úgy van akkor segít beadni egy fellebező nyilatkozatot.
Az érdekelne, hogy volt itt olyan akinek anno fellebezéssel sikerült még kicsikarni pár pluszpontot a dogájára? Általában ez mennyire szokot sikeres lenni, mennyi esély van erre?
Tavaly évfolyamtársam előrehozott emelt angol érettségit tett, ő 3-4 pontot tartott igazságtalannak. Megmutatta a tanárának, ő mondta, hogy szerinte érdemes lenne fellebbezni. Igaza lett, 3 pontot kapott.
De tényleg igaz, hogy akár kevesebb pontot is elérhetsz, bár ilyen példát személyesen még nem tapasztaltam ismerősi körben, de az érettségi tájékoztatón nekünk is mondta az igazgatóhelyettes, hogy akár rosszabbul is kijöhetünk a fellebbezésből, mert ahogy a harmadik is írta, átnézik ilyenkor az egész feladatot, tehát egy másik szaktanár újrajavítja, nem csak annyi, hogy azt nézik meg, ahol úgy érzed, jogtalanul vesztettél pontot.
Pedig lehet kevesebb, mert az érintett részt egy másik tanár újra kijavítja.
Fellebbezni akkor lehet, ha a javító tanár eltért a kiadott útmutatótól. Ha tényleg kevesebbet adott, mint ami jár, akkor meg fogják adni. Ez nem szokás kérdése, minden fellebbezés egyedi eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!