ELTE proginfó kezdő programozási nyelv?
Sziasztok!
Jövőre mennék erre a szakra.
Viszonylag nagy tapasztalatom van programozás terén C# és Java terén (én készítem fel a többieket az osztályból erre a tárgyra.)
Kérdésem ez irányba irányul. Mi az, amit először elővetetnek a diákokkal, hogy ezt kell tanulni nyelv?
Olvastam C#-ot, Javát, de még C++-t is, én nem tudom, hogy az elkövetkezendő időkben melyikre kellene jobban ráfeküdnöm.
Válaszaitokat köszönöm!
Most alakították át az egészet, úgyhogy kicsit fejetlenség van.
Van imperatív programozás, itt főleg c, előadáson pythonnal összehasonlítva, de az gyakorlatban minimálisan került elő, egy órán.
Van programozás, itt c++, még nem objektum orientáltan.
Számítógépes rendszerek, itt linux parancsok, shell es powershell.
Van még funkcionális programozás, erről nem sokat tudok, mert estin későbbre van ütemezve.
A programozást veszik a legkomolyabban, a tárgy honlapján sok minden szerepel: [link]
Régen C++t tanítottak első nyelvnek, ami rossz ötlet, de legalább konzisztensen csinálták.
Most tipikus "sokat markol, keveset fog" helyzetre változott, 4-5 programnyelvet próbálnak tanítani egyszerre. Szóval nem fogunk tudni egyet mondani. C, C++, Python, Haskell, Bash. Mindre úgyse tudsz előre felkészülni.
Egyébként (paradox módon) lehet, hogy épp a Haskellt érdemes megnézni valakinek, aki a szakra készül, mert abból lehet nagyon pofára esni, ha nem érzi az ember a szemléletét, és ezerszer megbánni, hogy programozónak ment. Bunkón fogalmazva: Javaban programozni bárki tud, Haskellben csak a proginfesek.
Link Haskellhez: [link] (ez az anyag alapján ment az óra is pár éve)
Bár az is igaz, hogy hozzáértő segítség nélkül mégsem biztos, hogy jó ötlet ebbe belemenni. Ha nem, akkor leginkább a C++-t érdemes előretanulni, mert ott is káosz van: egyik tárgyból C-t tanítanak, a másikból meg elvárják, hogy C++ beadandót készítsetek (és az ottani oktatók színvonala nos, ... ingadozó) És C++-ra épül talán a legtöbb későbbi tárgy is. Ahhoz szerintem rengeteg anyag van az interneten, de ha megkérsz be tudom linkelni az eltés honlapokat.
Sziasztok!
Érdekel engem ez a szak, estire mennék az elte-re. Nem reál területről jönnék. Mennyire húzós estin a proginfó, munka mellett?
Mennyire húzós?
Mintha a virslit nyelnéd keresztbe:)
Gondolj bele, ha a vizsgakövetelmény ugyan az mint a nappalisoknak és a nappalisok jórészt ezt csinálják egész évben és úgyis kiszórják a 80%-át.
Ja igen amellett nem egy srác gyerek kiváló programozó/matematikus csak épp a másik nem fekszik neki annyira és megszívta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!