Tudnátok mondani primitív japán meséket, amikket a szókincset lehetne bővíteni? Szinte teljesen kezdő szintről
Nippon Mukashibanashi
Doraemon
Chibi Maruko-chan
Sazae-san
Hanakappa
Chi's Sweet Home
Dóra a felfedezőt nem ismerem.
Ezen az oldalon találsz sok japán népmesét, illetve a világ meséit, óvodástól iskolás szintig, évfolyamonként csoportosítva:
Anpanman
Shirokuma Cafe
Shibawanko no wa no kokoro
Crayon Shin-chan
Atashinchi
Kogepan
Oruchuban Ebichu
Andersen Monogatari
Japán meséket, vagy japán rajzfilmeket/animációs filmeket szeretnél? Nem mindegy, mert a mese nem rajzfilm, az egy kisepikai műfaj, olvasni szokás, a rajzfilm/animációs film pedig filmes műfaj, azt nézni szoktuk.
Az első és a harmadik animációs filmsorozatokat (=animéket) írt, a második küldött egyedül meséket.
#1/#3-as vagyok ismét. Így utólag valóban nem is olyan egyértelmű, mit is szeretne a kedves kérdező!
A példa (Dóra, a felfedező) egy rajzfilmsorozat, a megadott cimkék között szerepel az anime és az oktatófilmek szó is, a rajzfilmeket pedig tévesen ugyan, de szokás mesének is mondani. Mindebből én az anime, animáció, rajzfilm kategóriára asszociálnék.
Szimplán szókincs bővítéséhez viszont csakugyan tökéletes a klasszikus értelemben vett mese is.
Engem inkább a "primitív" jelző zavart meg egy kicsit; az az, amit nem igazán tudok hova tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!