Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi értelme van annak, hogy...

Mi értelme van annak, hogy rengetegen mennek BTK német, angol és hasonló szakokra?

Figyelt kérdés
Már így is túltelìtettség van, semmit se tudnak ezzel kezdeni az életben, csak kidobnak 3-5 évet... Azt mehetnek tescoba arufeltöltőnek. Esetleg irodai robotnak...

2018. dec. 20. 22:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%
Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy ENGEM ez érdekelt akkor.
2018. dec. 21. 15:53
 12/16 Estádio de Felchút ***** válasza:
44%

Szerintem nyelvtanári szakokkal nem nagyon lehet mellélőni...

A "bölcsész" nyelvszakokat (anglisztika,romanisztika, szlavisztika) nem ismerem.

2018. dec. 21. 23:41
 13/16 anonim ***** válasza:
89%

Én eddig diákmunka jóvoltából mindig belecsöppentem egy olyan multiba, ahol javarészt bölcsészek dolgoznak/dolgoztak.

Engem speciel teljesen elszomorított, illetve, megsajnáltam sokszor az embereket.

Persze, nagyon jó hogy itt vannak a multik, meg munkát adnak sok embernek, de milyet?

Felveszi a telefont a külföldi embernek, megpróbálja a baját, nyűgjét megérteni, próbál neki tényleg segíteni, cserébe ordítanak vele a másik vonalon, beszólogatnak neki. Szakmai megbecsülés annyira nincsen, hiszen ezek a multik nem igazán nézik emberszámba a dolgozóit.

Tudom hogy ezért sok piros kezet kapok, de ezért nem éri meg BTK-n végezni, hogy később telefonhívásokat kezelj és másnak a nyűgjeivel foglalkozz.

Persze a fordítói, tolmácsi pálya nagyon király, de nagyon kevés embernek sikerül. Olyan mint az ügyvédi karrier a jogászoknál, nem mindenkinek jön össze - sajnos -. Ugyanakkor nagyon szeretem a bölcsészeket, mert mindig olyan jókat tudtam beszélgetni mindegyikkel.

Szép dolog kultúrákkal foglalkozni, kutatni stb., de szerintem ezt a mai, modern világ nem becsüli meg, amiről szintén nem a bölcsészek tehetnek :(

2018. dec. 24. 04:24
 14/16 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek.
2018. dec. 24. 11:13
 15/16 anonim ***** válasza:
43%

"ezért nem éri meg BTK-n végezni, hogy később telefonhívásokat kezelj és másnak a nyűgjeivel foglalkozz"

Ez teljesen így van, viszont senki nem mondta, hogy abból kell megélned, amit egyetemen tanulsz. Én is bölcsész vagyok, mégis sokkal többre vittem a mekinél.

2018. dec. 24. 11:25
 16/16 anonim ***** válasza:
A 13-as nagyon szépen megfogalmazta:)
2019. jan. 4. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!