Mi értelme van annak, hogy rengetegen mennek BTK német, angol és hasonló szakokra?
Szerintem nyelvtanári szakokkal nem nagyon lehet mellélőni...
A "bölcsész" nyelvszakokat (anglisztika,romanisztika, szlavisztika) nem ismerem.
Én eddig diákmunka jóvoltából mindig belecsöppentem egy olyan multiba, ahol javarészt bölcsészek dolgoznak/dolgoztak.
Engem speciel teljesen elszomorított, illetve, megsajnáltam sokszor az embereket.
Persze, nagyon jó hogy itt vannak a multik, meg munkát adnak sok embernek, de milyet?
Felveszi a telefont a külföldi embernek, megpróbálja a baját, nyűgjét megérteni, próbál neki tényleg segíteni, cserébe ordítanak vele a másik vonalon, beszólogatnak neki. Szakmai megbecsülés annyira nincsen, hiszen ezek a multik nem igazán nézik emberszámba a dolgozóit.
Tudom hogy ezért sok piros kezet kapok, de ezért nem éri meg BTK-n végezni, hogy később telefonhívásokat kezelj és másnak a nyűgjeivel foglalkozz.
Persze a fordítói, tolmácsi pálya nagyon király, de nagyon kevés embernek sikerül. Olyan mint az ügyvédi karrier a jogászoknál, nem mindenkinek jön össze - sajnos -. Ugyanakkor nagyon szeretem a bölcsészeket, mert mindig olyan jókat tudtam beszélgetni mindegyikkel.
Szép dolog kultúrákkal foglalkozni, kutatni stb., de szerintem ezt a mai, modern világ nem becsüli meg, amiről szintén nem a bölcsészek tehetnek :(
"ezért nem éri meg BTK-n végezni, hogy később telefonhívásokat kezelj és másnak a nyűgjeivel foglalkozz"
Ez teljesen így van, viszont senki nem mondta, hogy abból kell megélned, amit egyetemen tanulsz. Én is bölcsész vagyok, mégis sokkal többre vittem a mekinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!