Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Maradjak orvosin vagy váltsak...

Maradjak orvosin vagy váltsak gyógyszerészeti képzésre?

Figyelt kérdés
Másodéves vagyok az orvosi egyetemen, de elég bizonytalan vagyok a jövőmet illetően. Nőként szeretnék családod és gyerekeket, de attól tartok, hogy az elképzelt jövőm (gyermekorvos vagy reumatológus) összeegyeztethetetlen lenne a magánélettel. Ezenkívül nem elhanyagolható a kevés orvosi fizetés és a kiégett emberek ezen a pályán. A gyógyszerészeti egyetem tudom milyen nehéz, azt nem kell bemutatni (ismerősök által). De később a munka miatt megérné most váltani? Kevésbé nyomná a vállamat a felelősség? Attól tartok, ha orvos lennék mindig a megoldatlan problémákon pörögne az agyam. Ti hogy döntenétek?

2018. dec. 14. 11:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
70%
Ha lelkiismeretes vagy gyógyszerészként is ugyanúgy pörögni fog az agyad, nem egy leszarom szakma, aztán lesz ami lesz. A megbecsültségét tekintve kb. a béka segge alatt van, a laikus nem látja/tudja, hogy te közben mennyi mindent mérlegelsz, csak azt hogy kiadsz egy doboz gyógyszert. Szerintem előbb-utóbb ebbe is bele lehet fásulni, persze ami színt visz a dologba, hogy minden ember más, új problémákkal szembesülsz és persze sok embert megismerhetsz, mert sokan a gyógyszertárban öntik ki a lelküket. Persze ehhez is kell egy beállítottság, hogy tudod kezelni, vagy éppen idegrohamot kapsz tőle. Én csak gyógyszerész részről tudok nyilatkozni, szerintem a feladat és a fizetés közel sincs arányban az egyetemen tanultakkal, több mindenre képesek a gyógyszerészek az ismereteik alapján, mint amit a mostani rendszerben hasznosítanak. Magánélet viszont szerintem egyik részről sem akadály, csak okosan kell csinálni :)
2019. febr. 23. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!