Maradjak orvosin vagy váltsak gyógyszerészeti képzésre?
A reuma speciel elég családbarát terület, bár ügyelni kell ott is, azért olyan nagyon akut esetek nem jellemzőek.
Szóval az orvosi területek közül az még elég jól tartható a normál munkaidőben. A gyerek ilyen szempontból gázosabb, de ott is el lehet menni körzetbe.
A fizetés nem jó, de annyira borzalmasan nem is szar, amíg nincs gyereked, addig meg ügyelni elég jó pénzért lehet erre-arra.
Igazából neked kell eldöntened, hogy megéri-e vagy sem.
Én nem bántam meg, pedig ezeknél kevésbé családbarátabb területet választottam nőként. Igyekszem megragadni azt a részét a dolognak, ami mellett a gyermeknevelés sem totálisan elképzelhetetlen.
Kedves orvosis-sorstársam! Most komolyan mit kell ezen most pörögni?! Szerinted az összes orvos szingli és gyerektelen?! Elvégzed az egyetemet oké, rezidens leszel oké, aztán, ha megvan a szakvizsga orvos... Ha nem szeretnél későn gyereket és a párod is megvan hozzá a rezidensi évek alatt már simán be lehet vállalni egyet. Az orvosok se mindig dolgoznak napi 20 órát, hónapos szüneteik lehetnek, néha kell ügyelni ugyan, de ezt praktizáló, közforgalomban dolgozó gyógyszerészként is kell csinálni... Normál esetben az orvos is lerakja napi 8-10 óra után a lantot, a többi időt pedig a családjának szentelheti... Azért gondolod így, mert még nem vagy orvos, az egyetemen meg a sok tanulás miatt előre ráparázol a dolgokra, holott nincs miért... Az orvos is csak egy kenyérkereső foglalkozás - hivatás. Én spec. gytk-n vagyok, de nem szeretnék megállni 5 év után, szeretnék phd-t csinálni, illetve a tudományos pályán elhelyezkedni. Azt, hogy azt hiszed gyógyszerészként egyszerűbb lenne ilyen szempontból, az nevetséges már-már felháborító.
Üdv,
egy jövendőbeli gyógyszerész
Ha lehunyod a szemed, és elképzeled magad 10-20 év múlva, akkor hogy látod magad? Orvosként vagy gyógyszerészként?
Egyébként én maradnék orvosin a helyedben, engem nem győztél meg, hogy téged a gyógyszerészet érdekel.
Családod meg orvosként is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!