Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mire megyek egy OKJ tanfolyammal?

Mire megyek egy OKJ tanfolyammal?

Figyelt kérdés

Tiszteletem!

Elég nagy problémával küzdök. Kérlek Titeket, a kérdésemet próbáljátok minél komolyabban venni, ez nekem rettentően fontos.

Jelenleg egy 9. osztályos nyelvi előkészítő tanfolyamra járok. Az iskola kritikán aluli, kb. semmit nem tanulunk, az osztálytársak elmebetegek, amit eléggé nehezen viselek el, az OFŐ idegileg laibilis, és az én napjaim feszültséggel, és stresszel telik el. Semmihez sincs kedvem.

Egy érdekes döntést hoztam. Tudom, mai világban "mindenki" érettségizik, egyetemre megy, én most szeretném beérni egy szakmunkás bizonyítvánnyal.

Nincs kedvem 6-7 évekig tanulni, félévkor megint kellene felvételizni, az előző se sikerült jól, nincs rá szükségem mégegyszer.

Szóval, térjünk a lényegre: Van egy 8 általános bizonyítványom, elmennék egy OKJ képzésre, lehetőleg 2 évesre, pl. egy bolti eladóira (

[link]

Akkor meglenne nekem a szakmunkás bizonyítványom?

Vagyis, ha nem szeretnék eladó lenne, akkor elmehetnek bárhová, ahol felvesznek szakmunkásokat is? Pl.: AUDI? Nokia?

És ezekhez a képzésekhez feltétlen kell 9-10 évfolyam elvégzése is? 18

Szép kis jövő, ugye? Lehet megbánom, de én így szeretnék cselekedni, felfogom találni magamat, ez biztos, csak az a szakmunkás legyen meg...

KÖSZÖNÖM!

2008. nov. 6. 18:29
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm tanácsotokat!

Megpróbálom összeszedni magam, addig, amíg a rohadt cigányok ki nem nyírnak xD

Mert errefele rengeteg van :S

A baj az, hogy másik iskolába meg nem tudnám megállni a helyem. Itt kb. semmit nem tanultam még, és 4-es 3-as vagyok mindenből :)

2008. nov. 8. 09:57
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
figyelj,ha ilyen laza a suli,akkor meg még jobban jársz,ha lerakod az érettségid,mert később nagyon nehéz visszaszokni a tanulásra munka mellett.érettségi nélkül meg már egy tisztességes okjra se mehetsz,amiből meglehet élni,sőt,nagyobb a kereslet ma már a szakmás emberekre mint a diplomásokra.nekem ez a tanácsom,nincsen diplomám,cukrász vagyok,de ebből meg lehet élni,sőt meggazdagodni is meglehet ha ügyesen csinálod.
2008. dec. 24. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!