Mire megyek egy OKJ tanfolyammal?
Tiszteletem!
Elég nagy problémával küzdök. Kérlek Titeket, a kérdésemet próbáljátok minél komolyabban venni, ez nekem rettentően fontos.
Jelenleg egy 9. osztályos nyelvi előkészítő tanfolyamra járok. Az iskola kritikán aluli, kb. semmit nem tanulunk, az osztálytársak elmebetegek, amit eléggé nehezen viselek el, az OFŐ idegileg laibilis, és az én napjaim feszültséggel, és stresszel telik el. Semmihez sincs kedvem.
Egy érdekes döntést hoztam. Tudom, mai világban "mindenki" érettségizik, egyetemre megy, én most szeretném beérni egy szakmunkás bizonyítvánnyal.
Nincs kedvem 6-7 évekig tanulni, félévkor megint kellene felvételizni, az előző se sikerült jól, nincs rá szükségem mégegyszer.
Szóval, térjünk a lényegre: Van egy 8 általános bizonyítványom, elmennék egy OKJ képzésre, lehetőleg 2 évesre, pl. egy bolti eladóira (
Akkor meglenne nekem a szakmunkás bizonyítványom?
Vagyis, ha nem szeretnék eladó lenne, akkor elmehetnek bárhová, ahol felvesznek szakmunkásokat is? Pl.: AUDI? Nokia?
És ezekhez a képzésekhez feltétlen kell 9-10 évfolyam elvégzése is? 18
Szép kis jövő, ugye? Lehet megbánom, de én így szeretnék cselekedni, felfogom találni magamat, ez biztos, csak az a szakmunkás legyen meg...
KÖSZÖNÖM!
Postán dolgozáshoz nem kell semmilyen féle érettségi. Keresztapám festő elméletileg, és már postán dolgozik azóta, amióta elkezdett dolgozni.
Nagyfater meg egyik telepen őr, kb. senki nincs arra, egész napot végigülhetje, ha tudna gépezni (igaz 70 évesen nehéz) akkor akár laptopot is vihetne. Havi 100k-t kap érte.
Postán dolgozáshoz meg semmilyen féle érettségi nem kell, keresztapám azóta dolgozik ott, amióta elkezdet a dolgozást, elméletileg festő.
Nagyfater egy telepen őr, kb. senki nincs arra, az egész napot átaludhatja, ha tudna gépezni (igaz 70 évesen nehéz) laptopot is vihetne. Valamilyen szakmunkés végzettsége van...havi 100k-t kap.
Bcsánat,
Azthittem nem küldte el a kommentem ezért megirtam ujra. Most már ezt is tudom ;)
Budapesti vagy? vagy azon kívüli? Háát kinek mi.... 100ezer pénzből pesten nem lehet megélni, pláne ha már nem otthon laksz, esetleg akkor ha többedmagaddal. A nemtanulással az a baj, hogy melózhatsz 10 évig, és ugyanazt a 100ezret fogoad valószinűleg keresni.
A rokonaid akikről írtál bejelentve kapják azt a pénzt? mert ha nem, akkor azzal megint az a probléma, hogy papíron szinte alig keresnek, tehát bye-bye bármilyen hitel, lakáskölcsön, lízing, stb.
Hát igen szüleim szeretnék hogy érettségizzek, a nyelv valamennyire megy...
Viszont ennél több nem lesz, mert mire eljutnék a diplomáig gyomorfekélyt kapnék, ezt a szüleim is megmondták, nem kell több.
Ha annyire nehéz lesz az élet, elmegyek valakivel külföldre, apám kárpitos, havi 200 ezret keres, Bécsbe szokott kijárni havonta kétszer, csak felkell találni az embernek magát. Ha esetleg Bécsbe dolgozna mindig, akkor havi fél milliója lenne. Ismerősiem köreiben szinte mindenki szakmunkás, és tökéletesen megélnek.
És itt rengeteg munkalehetőség van, szóval nagyfater is már három telepen őrködött, havi 100-ért (és meg is kapta a 100-at), mint mondtam a feladata csupán annyi, ül egész nap, párszor végigjárja a telepet.
És a nagyokos diplomások meg hülynének se nézhetik, mivel ott senki sincsen, max 1-2 dolgozó.
Utcába egyik gyerek szintén elkezdtett dolgozni, most végzett szakmunkással (a legaljább szakmunkás), ő iskolaidőben is dolgozott, és most már csak dolgozik. Neki is havi szinten szép kis összege van, igaz csomagokat pakol, DE FELTALÁLJA MAGÁT.
Nem kéne ennyire lenézned a tanulást. Ahhoz,hogy akikről írtál, festő, kárpitos és vagyonőr ahhoz is tanulni kell. S nem akárhogy nem csak ülni a seggeden és várni,hogy vége legyen.
Szóval tanulj szakmát ha azt szeretnél. Döntsd el mit, milyen szakmát.
Nekem diplomám van,de azt mondtam ha felnőnek a gyerekeim felőlem lehetnek szakmunkások: egy a lényeg szeressék amit csinálnak.
Tudod ma nagy hiány van jó szakmunkásokban, aljából ott is Dunát lehet rekeszteni. Legyél jó szakmunkás arra törekedj, ne csak átevickélj a sulin és dolgozni akarj. Akár lehetsz a szakma legjobbja, mondjuk legyél mester. Aztán az is fontos,hogy a gyakorlatokon se lébecolj tanulj meg mindent a mesteredtől. S majd te leszel az akit egymásnak ajánlanak az emberek.
Ha nincs érettségid te vagy az első akit kirúgnak a cégtől egy leépítéskor. Ezt is vedd figyelembe.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!