Melyik OKJ-s tanfolyammal tudnék kezdeni valamit a későbbiekben? Mivel tudnék leginkább elhelyezkedni? Bőv. Alul.
A kérdés adott. Nem tudom mi tévő legyek, érettségi után vagyok már, s jelentkezni kéne valahová. A későbbiekben szeretnék majd felsőoktatásra is menni, filmes szakmára [kameraman/operatőr, vagy még a vágás az, ami foglalkoztat], de addig is valami olyan OKJ-s szakma kéne, amivel a jelentkezésig (~4 év valószínűleg) ki tudnám húzni, van értelme végigjárni, s munkában is könnyebben el lehet vele helyezkedni (esetleg). Miért nem mentem egyből fősulira? Kell az állami támogatás, anélkül lehetetlen volna évi ~700-at kifizetnem.
Van a sulimban egy 2 éves tanfolyam, ami vendéglős végzettséget ad (sejtem középszinten). Őszintén szólva nem tudom ezzel mennék e valamire. Hallottam, hogy általában az OKJ-k arra elegek, hogy felkészítsen egyetemre/fősulira. Nem tudom ebből mennyi igaz. Többször hallottam, olvastam, hogy OKJ-t nem érdemes végezni. De elég sok hely van, ahová mégis kell valamilyen végzettség, nem elég az érettségi. Szóval, egyes jelölt a "vendéglős". Aztán ott van egy 1 éves emelt szintű képzés: Mozgóképi animációkészítő. Ez igazából azért lenne jó, mert elég sok alapot nyújtana művészi téren, s sok hasznos programot is használnak. Csak ezzel sem tudom mennyire lehet elhelyezkedni, keresnek-e egyáltalán ilyen végzettséggel rendelkező embereket. Nos, melyikkel járnék jobban? Vagy tudnátok esetleg olyan képzést mondani [támogatottat], amivel közelebb kerülnék a filmekhez, kamerához, esetleg fényképezéshez, és a jövőre nézve jobban megéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!