Hol tanuljak tovább?

Figyelt kérdés
Végzős gimis vagyok, és a továbbtanulási lehetőségeimen gondolkodom. Szeretem az informatikát, de nem szeretnék egy "szimpla" programtervező informatikusnak elmenni. A gazdaságinformatikus szakon gondolkoztam, viszont a corvinus magánegyetemmé vállása miatt maradt a BGE és az Óbudai egyetem ahol tanulhatom. Nincs velük bajon, de nem azok a helyek ahova alapból menni akartam. Érdekelnek a pénzügyek is (például a tőzsde az eléggé, nem tudom erre van-e vagy érdemes-e egyetemi oktatásra menni). BME nyíltnap most volt, és bár az iskola nagyon tetszik a mérnökinformatika és mérnöki szakok kizárva, nem vagyok jó fizikából és ebben az évben már nem is tanulom. Ha informatikai pályára megyek aggódom kicsit emiatt az "egész nap gép előtt ülős munka" dolog miatt. Gondolkodtam a műszaki menedzser szakokon is, viszont ahogy hallottam első diplomaként nem sok mindenre jó (és hát igen, a fizika :/). Szóval nem tudom. Valami tanács?

2018. dec. 1. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

ELTE programtervező informatikus

BGE-Óbudai gazdasági informatika

BME üzemmérnök-informatikus: [link]

Ez utóbbira csak akkor menj, ha nem szeretnél utána mesterszakot végezni. De ha "csak" dolgozni szeretnél, akkor ez tökéletes választás.

2018. dec. 1. 15:28
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Corvinus magánegyetemmé válása? :DD Ha továbbtanulás előtt állsz, egy kicsit jobban is utánanézhettél volna, mint az ellenzéki propaganda. A fizetős helyek ARÁNYÁN változtatnak és csak a külföldieket fogja érinteni. Szóval ők nem fognak az állam pénzén tanulni, de a magyarokat nem érinti a változás. Vagy esetleg nem vagy magyar állampolgár, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam :D
2018. dec. 1. 16:20
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Látom megy a lepontozás, nem értem miért :DD igazat írtam, aki nem hiszi, járjon utána (vagy az újkeletű szólás-mo dás szerint: aki nem hiszi, deriválja!)
2018. dec. 1. 22:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó hülyeségeket írsz. A nem EU-s külföldiek eddig is fizettek, az EU-saknak pedig ugyanaz a kedvezmény jár, mint a magyar állampolgároknak. Mivel magán egyetem (alapítványi egyetem) lesz ezért az állami ösztöndíj nem fog játszani. Mindenkinek fizetnie kell, félévente 4 millió forint tandíjat (nem tévedés) a kérdés csak annyi, hogy ehhez a nem gazdag réteg tud-e majd valamiféle ösztöndíjat szerezni. Sok esély erre nem fog mutatkozni, szerintem.
2018. dec. 2. 09:26
 5/6 anonim ***** válasza:
#4-es, téged is félreinformált az ellenzéki propaganda
2018. dec. 2. 09:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Milyen ellenzéki propaganda? Ebben az országban már régen csak kormánypropaganda van, közpénzen.
2018. dec. 2. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!