Anglisztika és angoltanári szak mennyire különbözik?
Régen az anglisztika neve angol szak volt és ha ezt elvégezte az ember, automatikusan mehetett akár tanítani is. Legalábbis én így tudom, az én tanárom is így végzett, illetve volt egy némettanárom is, aki ebben a rendszerben tanult, csak ő nyilván német szakon. Most viszont anglisztikával nem mehet az ember tanárnak. Sok helyen olvasom, hogy az anglisztika “büfészak”, nem megy vele sokra az ember, attól függetlenül, hogy a legnehezebb szakok közé sorolható.
2017-től van angoloktatói szak, de az csak mesterszak, tehát előtte még el kell végezni valamit és ezt a szakot még nem is indították el, csak papíron van.
Anglisztikán és tanárin gondolkodom. Viszont egyre inkább azt hiszem, hogy az anglisztikával nem sokra mennék. Angolt szeretnék tanítani, de ebben a hülye rendszerben anglisztikával ugye nem lehet, a tanárin meg kötelező felvenni még egy tantárgyat. Ez az, hogy én nem tudom, mit vennék fel, mert csak angoltanár szeretnék lenni, a többi tantárgy nem érdekel különösebben. Ha nagyon muszáj választanom, felvehetném angol mellé a spanyolt, mert azt szeretem és addigra középfokon fogok tudni spanyolul (bár ez lehet, hogy kevés lesz az egyetemhez), de attól félek, hogy 2 nyelvszak egyszerre nem lenne túl durva?
Illetve még az érdekelne, hogy mennyiben különbözik az anglisztika attól, amit a tanárin tanulnak azok, akik angoltanárnak tanulnak?
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek.
Egyébként az ELTE-n gondolkodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!