Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vegyészmérnök vagy kémiatanár?...

Vegyészmérnök vagy kémiatanár? (Debreceni Egyetem)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Láttam itt nemrég hasonló kérdést, azonban hozzátenném, hogy nem a fővárosra és a környékére vonatkozna a kérdés, hanem Debrecenre. Mind a két pálya érdekel, azonban nincs túl jó rálátásom, hogy melyiket érné meg jobban választani. Milyen a Debreceni Egyetemen ez a két szak? Illetve, mivel lenne érdemes párosítani a kémiatanárt?

Minden válaszért hálás lennék!

18/L

2018. nov. 10. 22:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Mérnökként sokkal jobb fizetésre számíthatsz. Ha mégis tanári, akkor olyat tárgyat válassz mellé, ami az iskolán kívül is hasznos (idegen nyelv, infó).
2018. nov. 10. 22:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Jól gondold meg, mielőtt a tanári pályára adod a fejed! Kevés fizetés, sok stresszes munka, nehezen kezelhető gyerekek.
2018. nov. 10. 23:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Elmondom, hogy én miért nem a kémiatanárt jelöltem be, pedig én is közel jártam hozzá.

Szerintem jó párosítás lehet a matek-kémia, esetleg az infóval, amit fent ajánlott valaki, vagy a tipikus biosz-kémia, amire én is mentem volna.

Azonban beszéltem jópár biosz-kémiással, és az a lényeg, hogy a kémia alapszakosokkal van ugyanaz az órád, vizsgád, zh-d stb, és emellé még a biológusokkal is minden ugyanaz. Ergo mintha ezt a 2, amúgy sem könnyű szakot te egyszerre végeznéd. Persze ez kicsit sarkosítva, de akik oda járnak, azok ezt mondták. Én erre szerintem képtelen lettem volna, hisz külön-külön is rohadt nehezek ezek a szakok, aztán hogy én mire végig szenvedjem ezt, bemegyek egy gimibe és tanítok tök alap dolgokat olyanoknak, akik magasról letojják? (vagy jó esetben 100 gyerekből érdekel 10et a kémia).

Én ha jó lennék matekból (te gondolom az vagy, ezért gondolkodsz a v.mérnökin), 1000%, hogy a vegyészmérnökire mennék. Most is ott lennék, csak a BME matekjáról fixen kibuktam volna már első évben. :D

2018. nov. 11. 10:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem írónak. Sajnos a tanárok fizetése nagyon szar, nem tükrözi a belefektetett energiát és tudást. Szerintem is a vegyészmérnökit válaszd, és ha esetleg később tanár akarnál lenni, egy 2-4 féléves mesterképzéssel bármikor továbbképezheted magad azzá.

Egy gyógyszerész hallgató

2018. nov. 12. 01:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Vegyészmérnökit válaszd.
2018. nov. 12. 05:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem lesz pusztán mesterképzéssel tanár, mert a tanárképzés osztatlan. De ne is akarjon az lenni. Bár hogy ki fogja a kémiát tanítani az iskolákban, az rejtély.
2018. nov. 12. 17:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Vannak jelenleg kiegészítő tanári mesterképzések, amikkel lehet. Abban nem vagyok biztos hogy közismereti kémiatanár lehet-e vagy csak az osztatlan rendszerrel, de mérnöktanár (vegyipar) biztos.
2018. nov. 12. 21:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Vagy ha elmész kémia alapszakra, ott viszont a mesteren tényleg lehet választani kémia tanárt. (ELTE-n tuti, gondolom debrecenben is). Így akkor lenne egy vegyész diplomád, és ha még mindig úgy gondolod, hogy tanár akarsz lenni, akkor elvégzed mesteren. Ha meg nem, akkor többre mész egy vegyész diplomával.

Szóval én vagy ezt a vegyész opciót, vagy a vegyészmérnököt választanám.

2018. nov. 13. 09:22
 9/10 anonim válasza:
Viszont a tanároknak biztos hogy lesz munkája, és nem feltétlen napi 8-10 órát dolgoznak + van nyári, téli szünet stb.. A vegyész szakma eléggé túltelített így ők sem számíthatnak szuper fizetésre. Ne a pénz legyen az elsődleges szempont :)
2018. nov. 20. 22:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjuk már ezt a nem a pénz az első dolgot. Akit nem tartanak el otthonról, annak igen is az EGYIK legfontosabb dolog a fizetés.

Amit egy kezdő tanár megkap (130-140 ezret) abból ha otthonról nem segítenek Budapesten és Nyugat MO-n szerintem éhen halsz. 25 évesen kezd el így az életed.

2018. nov. 21. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!