Élelmiszermérnök vagy Biomérnök vagy Vegyész vagy Vegyészmérnök?
Mivel mérnök szakok, mindegyik esetében fontosak a matematikai számítások. Én már nézegettem ilyen szakokról leírást és szerintem a vegyész vagy biomérnök a legjobb választás. Ugye a kettő közül meg válaszd ki, hogy kémiával vagy biológiával akarsz jobban foglalkozni. Mindkettő esetében erősen ajánlott a mesterképzés is, ahol vegyészmérnökként akár a gyógyszeriparban is dolgozhatsz megfelelő szakirányt választva.
Vegyésszel az a gond, hogy laborban kutat meg ilyenek, de nagyon kevés pénzt kapnak rengeteg tudásért és egyszerűen Magyarországon nem éri meg ezzel elhelyezkedni.
Élelmiszermérnökről pedig nem sokat tudok őszintén szólva.
remélem hasznos info volt.
Egyébként én is 11.-es vagyok biosz-kémián.
Viszont ha a kémia jól megy, akkor tudsz több időt szánni a matekra, többet tudsz gyakorolni stb.
Előző voltam.
"vegyészmérnökként akár a gyógyszeriparban is dolgozhatsz megfelelő szakirányt választva"
Bármelyik szakirány jó lehet. Én élelmiszermérnökként dolgozom gyógyszergyárban, és ugyanolyan beosztásban mint a vegyészmérnökök. A minőségbiztosításon még több élelmiszermérnök van.
"Msc szinte biztosan kell egy jó munkához"
Tőlem sose kérdezték, hogy BSc vagy MSc a diplomám. A kollégáimnak is vegyes ugyanannál a beosztásnál is.
Tudom, hogy nekem a BSc diplomámmal a 5-600e/hó nettós fizetésem nem a csúcsok csúcsa, de hazai viszonylatban jónak mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!