Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nekem még nincs OKJ-s...

Ha nekem még nincs OKJ-s vizsgám, akkor nekem az első ingyen van? Ennek hol tudok utána nézni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 24. 10:56
 1/9 anonim válasza:

igen az első szakma ingyenes!

a második pedig olyan 40.000 félévente!(ez iskola függő)

2010. jún. 24. 11:01
 2/9 anonim válasza:

megnézed az iskolát ahova szeretnél menni és ott leírják!

de 23 éves korodig igyis ugyis igyenes!

2010. jún. 24. 11:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Csak akkor ingyenes, ha iskolai rendszerben tanulod. A felnőttképzéses tanfolyamokra ez nem igaz.
2010. jún. 24. 11:30
 4/9 anonim válasza:

tök mindegy melyik képzés...

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__specia..

amúgy itt van egy hasonló kérdés!

2010. jún. 24. 12:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. A linket is,nagyon sokat segített!
2010. jún. 24. 12:23
 6/9 anonim válasza:

Szia!

Itt van előttem a képzési tájékoztató, másolom ;)

Ki vehet részt ingyenes képzéseken?

Nappali tagozaton:

- alsó korhatár 16 év

- felső korhatár 22 év (évveszteseknél 23)

- szakképzésre történő jelentkezés esetén iskolarendszerű oktatásban nem szerzett szakmai képesítést, vagy a megszerzett szakmai képesítés szakmacsoportjában folytatja tovább tanulmányait

- rendelkezik a képzéshez szükséges előképzettséggel.

No :) Az esti képzéseknél csak a korhatár változik. Meg az, hogy akkor nem kaphatsz családi pótlékot attól függetlenül, ha akár bele is esel a korhatárba. Figyelj, beiratkozásnál általában térítési díj van. Meg némelyik iskolánál akár adminisztrációs lóvét is kérhetnek. A kiválasztott suliban mindenképp kérdezz meg mindent a jelentkezés napján!

Milyen szakra jelentkezel?

Üdv!

2010. jún. 24. 15:50
 7/9 anonim ***** válasza:
ha nem múltál el 23 éves és nincs még szakmád, akkor iskolarendzserű képzést ingyen végezhetsz el, nappalit és estit egyaránt. én estire járok és kapok családi pótlékot is.
2010. jún. 24. 19:36
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a képzési tájékoztató másolatát!!!!! =)

Én cukrász szeretnék lenni,aztán majd lehet még a fősulit is bevállalom. Csak nem tudom, melyik a jobb. A szakmunkás bizi v. az OKJ-s papír. Kaptam 1linket ezzel kapcsolatban és ott az előbbire szavaztak.

2010. jún. 25. 15:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Óh és köszönöm a többi a választ is =)
2010. jún. 25. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!