Mit szolnátok ha a gyereketek így szeretne továbbtanulni?
A lányom jövőre megy gimnáziumba, és szeretne az első évben magántanuló lenni, és egy éva alatt elvégeznin a kilencediket és a tizediket, utána pedig tizenegyedikbe járni.
Nem gondolom úgy hogy nem lenne képes rá, de nem szeretném hogy asszociális legyen.
Szerintetek?
Szerintem a középsulis évek az estek 80%ában meghatározóak így társasági szinten (szerelmem, barátok, osztálykirándulások, bulik stb.)
Szerintem kár lenne kihagyni ezeket.
Ezzel csak lerövidíti ezt az időszakot és még is nehezíti.
Elsősorban a fizika, a kémia és a matek megy neki, már most is sokat unatkozik az órákon, van olyan tanára aki ad neki plusz feladatot, viszont olyan is aki csak veszekszik vele emiatt.
Vannak barátai, de a legtöbb nem az iskolából van.
Attól, mert 3 tárgyból jó, még nem jelenti azt, hogy 2 évet tud ugrani. A többi tárgyat is ugyanúgy teljesíteni kell. Arról nem is beszélve, hogy ha már most unatkozik az órákon, akkor én inkább megnevelném, hogy egy kicsit szálljon le a magas lóról és figyeljen oda. Attól, hogy jobb valamiből a csoporttársainál, nem kell játszani a nagymenőt. Világ életemben kitűnő voltam, biológiából, történelemből, angolból és kémiából, de sose gondoltam, hogy emiatt unatkoznom kell az órán mert a többiek lassabban haladnak. Sőt, sokszor lehetett új dolgokat hallani ha odafigyeltem.
Arról nem is beszélve, amit a legtöbben írtak, hiába lép előre 2 évet, akkoris egy butus kislány lesz a nagyok között és minden jóból kimarad. Egy 15 évesnek nincs keresnivalója a 17-18 évesek között, mert bár papíron csak 2-3 év a különbség a szocializációjuk teljesen eltérő. És nem a barátok számára kell gondolni, hanem pont, hogy arra, hogy megtanulja milyen az, amikor lesznek ellenségei, lesznek irigyei és lesznek olyanok, akik piszkálni fogják. Mert sokan lesznek és felnőtt korában emiatt nem kéne ideg összeroppanást kapni.
Ráadásul, nem akarok bunkó lenni, de az, hogy általánosban miből jó semmit nem jelent. Én középiskolában voltam kitűnő a felsorolt tárgyakból de már diplomával a kezemben is azt mondom, hogy nagyon sok dolgot nem tanultam meg, amit még meglehetett volna. Az általános iskola nem szint, aki ott kitűnő kb semmit nem jelent. A kisebbségieken kívül a legtöbb ember elég jó eredményeket produkál azon a szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!